Zadar je izborio majstoricu u polufinalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u košarci. U drugoj utakmici na Višnjiku bio je bolji od Cibone 73-70.

Tijekom cijele utakmice Zadar je imao prednost, na trenutke i 17 razlike. U zadnju četvrtinu ušlo se s vodstvom Zadra 59-45. Cibona se na kraju prišuljala na 73-70 i imala šut za tri poena i eventualni produžetak.

Na kraju ipak zaslužena pobjeda Zadrana koje je predvodio raspoloženi Lovre Bašić s 20 poena. Ivan Ramljak ih je dodao 15. Veliki problem u igri Zadra bila su promašena slobodna bacanja (18/35), uključujujući dva završna Domagaja Bošnjaka koja su dala priliku Ciboni za produžetak. Srećom, Bošnjak je blokirao Krušlina.

Nepotrebno je mrlju na dobru košarkašku predatavu stavio Marin Rozić koji je laktom pri polaganju snažno u glavu udario Lovru Bašića. Zadarski kapetan krvave je glave napustio parket, a nakon nekoliko puta odgledane snimke dojma smo da je Rozićev

Portal ZadarSport.com objavio video incidenta.


View on YouTube

Dok je Bašić ležao ispod Ciboninog koša, njegovi su se suigrači obranili i u kontri zabili koš. Nevjerojatno je da je sucima promakla ova nasilnička gesta igrača Cibone.