On je hrvatska legenda i francuski vitez, uvijek je govorio "samo talent ubija dosadu u nogometu, a s njim je bilo sve samo ne dosadno - ovim je riječima večeras predstavljen Josip Skoblar na otvorenju izložbe u njegovu čast.

Nogometni velikan bio je dirnut izložbom, a na otvorenju su uz njega su bili i njegovi suigrači te obitelj.

- Drago mi je da se ovo događa u mom gradu, upravo su tu na Kalelargi bili moji prvi počeci. Govorili su mi da se od nogometa ne može živjeti, ali bio sam uporan, rekao je Skoblar koji se prisjetio svojih početaka i puta do uspjeha.

Izložba u Gradskoj loži otvorena je povodom dodjele titule francuskog viteza koja će se održati 8. travnja u Marseilleu. Veleposlanica Francuske Michele Boccoz preko svojeg izaslanika Gerarda Denegrija uputila je pismo.

- Vi ste jedan od najboljih sportaša koje je moja zemlja vidila, zovemo vas dalmatinski orao. Građanin ste Zadra i Marseillesa, utjelovljujete vezu između ta dva grada, stoji u pismu. 

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta je napomenuo kako su na istom mjestu nedavno pozdravili svjetske prvake, zadarske jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića.

- Sastajemo se ponovno kako bi se naklonili jednom velikanu. Hvala ti na ljubavi prema Zadru i promicanju vrijednosti - Zadar je ponosan, istaknuo je Kalmeta.

Okupljene su pjesmom pozdravili Bepo Matešić i David Ricov uz grupu Kanela.