ZADAR- Izvršni odbor Hrvatskog jedriličarskog saveza do daljnjeg neće angažirati novinara za praćenje jedriličarskih aktivnosti i poslove glasnogovornika, kao što je bio slučaj prethodnih godina.
To je službena odluka vodstva Saveza nakon što Zrinski Grancarić, dosadašnjoj glasnogovornici, zadarskoj novinarki koja je otišla raditi na Hrvatski radio u Zagreb, nije produžen ugovor za taj posao kojeg je obavljala u dva olimpijska ciklusa. O jedrenju, koji je hrvatski najtrofejniji sport u olimpijskoj godini će javnost informirati tajnik HJS-a Ivo Jajić.
Na službenoj stranici HJS-a on je objavio i informaciju o borbi za odlazak na OI koja se vodi i putem odvjetnika.
Nakon što je Izvršni odbor Saveza na čelu s predsjednikom Marinom Milardovićem iz Zadra donio odluku da se za olimpijsku vizu u klasi finn mogu boriti samo Mate Vujasinović iz JK Split i Ivan Kljaković Gašpić iz JK Labud na SP u svibnju, zbog oduzetog prava svom sinu Josipu Oluiću iz JK Labud, njegov otac doveo je odvjetnika na sjednicu IO koja je održana u Betinu, kako bi uložili žalbu.
U raspravi je istaknuto da s Hrvatska ne bi imala pravo nastupa na OI Rio 2016. da Ivan Kljaković Gašpić i Milan Vujasinović nisu jedrili kvalifikacije za nastup na OI.
Stoga je nerazumljiv stav Josipa Olujića, (koji u svojoj žalbi smatra da mu je napravljena „sportska i ljudska nepravda...") jer u svojim nastupima nije niti na jednoj kvalifikacijskoj regati kvalificirao Hrvatsku, a polaže pravo da samo na osnovu najboljeg plasmana na regati u hrvatskim kvalifikacijama ostvari pravo nastupa na OI Rio 2016 .
- Izvršni odbor zaključuje da ako Josip Olujić ili neki drugi hrvatski jedriličar koji na posljednjoj kontinentalnoj kvalifikacijskoj regati u Palmi krajem ožujka odjedri unutar norme propisane ISAF/World Sailing pravilima tek će time steći pravo nastavka kvalifikacija HJS-a na regati SP u svibnju.
Izvršni nije usvojio žalbu u smislu kako je napisana. Zoran Popović je suzdržan kod zaključaka, ali je za usvajanje žalbe Josipa Olujića. Zlatko Taritaš se pisano očitovao za usvajanje žalbe Josipa Olujića, objavljeno je u izvještaju tajnika HJS.