Treking liga i prva hrvatska škola trekinga Outdoor Run&Trekk organiziraju trodnevni proljetni treking & trail kamp na otoku Pagu od 8. do 10. travnja na nekoliko jedinstvenih lokacija otoka Paga: Vlašići, Povljana, sv. Vid i kanjon Metajna. 

Za sve sudionike kamp je besplatan pod uvjetom da se do 3. travnja 2016 prijave on-line.
Program se održava uz potpore pansiona Zavičaj iz Vlašića i otočnih turističkih zajednica Povljane, Paga, Kolana i Novalje te Udruge Kissa koji su za sve sudionike osigurali i odlične uvjete smještaja i prehrane u pansionu Zavičaj u Vlašićima na Pagu.

Prema riječima Šimuna Cimermana, idejnog začetnika i organizatora trekinga, uz ovaj projekt planira se nekoliko trail staza na otoku Pagu koje će služiti kao dodatni sportski i turistički sadržaj budući je Pag otok prekrasnog krajolika, netaknute posebne prirode i lokacija koje će svakom ljubitelju trekinga zasigurno pružiti nezaboravan doživljaj kroz prirodu ili uz samo more.

Program vode organizatori Treking lige i prve hrvatske škole trekinga Outdoor Run & Trek, a namijenjen je punoljetnim rekreativcima i osobama koje se amaterski i rekreativno bave sportom i koji se bave ili bi se htjeli baviti trekingom & trailom. 

Program je raspoređen u tri težinske skupine: Light početnička, Challenger aktivna i Ultra napredna te će se polaznici odlučiti za pojedinu grupu na sastanku prije polaska tura. Sve grupe idu iste ture, pa ako će nekome biti prebrzo ili sporo, moći će se u tijeku programa priključiti bržoj ili sporijoj grupi. 

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave on-line na mail: treking-liga@outdoor.hr

PROGRAM:

Petak, 8.04. 

20:00-21:00: Predavanje otvorenog tipa o Trekingu u pansionu Zavičaj

Subota, 9.04.

-10:00: Odlazak u kanjon Metajna i tura u kanjonu
-14:00: Odlazak iz Kanjona Metajna na Sv. Vid i tura na Sv. Vidu
-20:00-21:00: Predavanje otvorenog tipa o Trekingu u pansionu „Zavičaj"

Nedjelja, 10.04.

-10:00: Odlazak na turu u okolici Vlašića i Povljane ili na Sv. Vid (ako se na isti ne stigne u subotu).
-15:00: Završetak program