Na Europskom prvenstvu klase Finn u Barceloni Milan Vujasinović iz JK Split osvojio je broncu.

U poslednji dan jedrenja Milan je krenuo s treće pozicije a pobjedom u "final race" stigao je nadomak srebra koje mu je na kraju ipak pobjeglo za 1 bod u lutriji "medal race"-a. Direktni konkurent za nastup na OI Ivan KLjaković Gašpić na osmom je mjestu u ukupnom poretku.

Pieter-Jan Postma (NED) je uspio obraniti vodstvo posljednjeg dana EP-a. Danas se jedrilo posljednju flotnu regatu već od 9.30 po laganom vjetru koji je taman izdržao za jedan plov

Nakon općeg opoziva flota je startala ma crnu zastavu a Vujasinovic je startao desno uz regatni brod u preuzeo kontrolu na desnoj strani i držao prednost sve do kraja za drugu pobjedu na prvenstvu. Caleb Paine (USA) je okrenuo drugi a Piotr Kula (POL) treći. Veliki broj konkurenata za vrh je daleko zaostao uključujući i drugoplasiranog Josh Juniora (NZL).

Flota se približila na zadnjoj stranici je je vjetar padao ali ga je bilo taman dovoljno za njegovu pobjedu. Kula se probio na drugo a Tom Ramshaw (CAN) na treće mjesto.

Ondrej Teply (CZE) osvojio je juniorsku titulu a prate ga Philip Kasueke (GER) i Arkadiy Kistanov (RUS).

Vodeći Pieter-Jan Postma (NED) je završio sedmi, dok se Vujasinovic sa prvim mjestom probio na drugo mjesto ukupnog poretka a Berecz na treće. Svi su mogli do zlata u medal race-u.

 

Vujasinović je ovako opisao tjedan, " Za mene su se stvari odigrale jako dobro. Ovo je moja prva medalja u olimpijskim klasama. Jedrio sam ujednačeno osim jedne loše regatae, ali i svi ostali su bar ejdnom kiksali osim mađarskog predstavnika. Zaista sam dobro jedrio, ostao sam miran. Moglo je biti još bolje ali sam zaista sretan s osvojenom broncom."

Lanjski europski prvak Ivan Kljaković Gašpić iz JK Labuda  završio je natjecanje na osmom mjestu. Na SP finna, koje su održava u svibnju Kljaković Gašpić i Vujasinović jedre za olimpijsku vizu. Tko od njih dvojice bude bolji putuje u Rio de Janerio.