Josip Vranković Joke, novi stručni tajnik u HKS-u svratio je do Zadra, do Višnjika.

Kojim poslom?

- Košarkaškim, dakako - smije se Joke, navlas isti kao kad je (davno) igrao u majici Zadra.

Bio je malo u društvu Stipe Šarlije, Marka i Krešimira Butića.

- Kratko podsjećanje na prošle dane, toliko toga prošli smo skupa.

Uloga stručnoga tajnika u HKS-u sačinjena je od niza dimenzija. Vranković je krenuo punom parom...

- Putujem razgovaram s ljudima u bazi, kontaktiram s mnogima. Pred HKS-om puno je posla, želimo sve to obavljati veoma kvalitetno. Jedna od bitnih točaka moga djelovanja bit će i širenje košarkaške baze, to je temelj koji nužno treba biti nadasve kvalitetan.

HKS, koliko se moglo zaključiti, želi između ostaloga revitalizirati ljetne kampove, te slične sadržaje.

- I to je jedan segment koji zahtijeva dobro promišljene i dugoročno djelotvorne poteze i odluke. Zato i dosta putujem, ljudi na terenu dragocjeni su. Da previše ne elaboriram o tim kampovima, sažeto rečeno HKS ih želi dovesti do stupnja kad će oni svojim sadržajem i kvalitetom stručnoga rada jamčiti bolju košarkašku sutrašnjicu.

Vranković se oduševio i informacijom da će u Višnjiku u bliskoj budućnosti zaživjeti stalni postav povijesti zadarske košarke.

- Napokon! Velika je to stvar, novi sadržaj u ovom Bogom danom košarkaškom kompleksu tako da se svatko može uvjeriti što je u Zadru košarka bila, što ona u stvari i jest. Ja sam kratko igrao u Zadru, ali to je nezaboravno razdoblje.

Pogled u veliku dvoranu Vrankoviću je omogućio da vide što na jutarnjem treningu rade košarkaši Zadra.

- Malo ću porazgovarati s Antom Nazorom, svaki je susret uvijek koristan, kazao je Nazor koji se susreo i direktorom ŠC Višnjik Denisom Karlovićem.