ZADAR - U proračunu za iduću godinu, koji  je predložen na iznos od 392 milijuna kuna, gradske vlasti predvidjele su  gotovo 4.5 milijuna kuna za KK Zadar i NK Zadar u kojima imaju većinski udio. 

Konkretno, za KK Zadar namijenjeno je 3.5 milijuna kuna, a NK Zadar daje se 950 tisuća kuna. 

Lani je već u travnju bio prvi rebalans proračuna kojim je iz gradske blagajne izdvojeno još tri milijuna kuna za KK Zadar i 1,3 milijuna kuna za NK Zadra. Koliko će u konačnici biti iznos koji je otišao na ta dva kluba, znat će se nakon trećeg rebalansa gradske blagajne. Grad će dogodine platiti najam dvorane i bazena na Višnjiku 4 milijuna kuna. 

Koliko će se izdvojiti za ostale sportske klubove to se ne može vidjeti, kao prijašnjih godina iz programa javnih potreba po natječaju za klubove koji su morali pisati prave elaborate za dobivanje novca iz Gradskog proračuna. Ali zna se da će Sportska zajednica Grada Zadra koju vodi Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnika za kulturu i sport dobiti 6.5 milijuna kuna.

Pola milijuna kuna manje nego lani. Ona je na nedavno održanoj godišnjoj skupštini Sportske zajednice rekla kako će o raspodijeli novca odlučivati komisija čija se imena u javnosti ne smiju znati. Ali oni će to napraviti u vjerodostojno, prema poslovniku uvjeravala je Snježana Jurinić članove skupštine SZ Grada Zadra.

I tako će raspodjela novca po novim propisima koji su sport pretvorili u birokratsko planiranje, postati najveća tajna za zadarske klubove kao i za javnost. 

Predsjednica SZ Grada Zadra na skupštini je izrazila je zadovoljstvo smanjenim iznosom za sport u Gradu Zadru obzirom na situaciju u Državi. Nevjerojatna borba za interese zadarskog sporta koji još samo postiže rezultate na vodi.