Hrvatska vaterpolska reprezentacija počinje intenzivni ciklus priprema i utakmica. Izbornik Ivica Tucak objavio je imena igrača na koje računa u utamicama koje nas očekuju u idućih mjesec dana te koje će, usuret Europskom prvenstvu, povesti na pripreme u SAD. Prva utakmica reprezentacije igra se protiv Rusije u Zadru u utorak, 17. studenog, u 20 sati na bazenu SC Višnjik.

"U utakmici s Rusijom smo favoriti. Gledali smo ih na Svjetskom prvenstvu kada su u grupi pružili dobru igru. Imaju snagu, no bitno je da mi što prije uđemo u sistem igre kakav nam je potreban. Nemamo puno vremena, moramo što prije ući u jedan ozbiljan rad te vidjeti kako bi to trebalo izgledati na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama." - izjavio je izbornik Ivica Tucak te dodao: "Pozvani igrači konkuriraju za iduće utakmice. U reprezentaciju se vraća Igor Hinić koji je, uz Lončara i Paškvalina, u ovom trenutku najbolje rješenje za poziciju centra."

Pozvani igrači su sljedeći: golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Igor Hinić, Fran Paškvalin, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac i Damir Luketić.

"Kao aktualni olimpijski pobjednici iz Londona imamo obavezu biti jaki. Izbornik ima punu podršku Saveza za nadolazeća natjecanja. Nadamo se novim uspjesima, no tome predstoji jedan ozbiljan rad svih uključenih u rad reprezentacije. Zahvaljujem svima koji podržavaju našu vaterpolsku reprezentaciju, mi ćemo se odužiti dobrim rezultatima. Treba nas motivirati želja da budemo maksmalno dobri u svim nadolazećim utakmicama. Nadam se da ćemo u ovoj olimpijskoj godini biti pošteđeni ozljeda te da ćemo biti u punom sastavu! " - izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Ulaznice za utakmicu FINA Svjetske lige Hrvatska - Rusija mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna na blagajni ŠC Višnjik u Zadru. Utakmica iz Zadra u izravnom je TV prijenosu na Arenasport kanalu.

Hrvatska nakon utakmice u Zadru, 1. prosinca na dubrovačkom bazenu u Gružu, dočekuje Italiju - najtežeg protivnika u grupi C FINA Svjetske lige.

Grupe FINA Svjetske lige 2015/16.:
Grupa A - Mađarska, Grčka, Rumunjska, Gruzija
Grupa B - Srbija, Crna Gora, Španjolska, Francuska
Grupa C - Hrvatska, Italija, Rusija, Turska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na devetodnevne pripreme u SAD, u Los Angeles, odlazi 13. prosinca. Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu. Generalni sponzor reprezentacije je HEP.

www.hvs.hr

SELECT PR za HVS 2015.