U konkurenciji osam ekipa iz cijelog Svijeta na neslužbenoj olimpijadi mladih u Reggio Emiliji kadeti KK Zadar predvođeni trenerom Rajkom Vidakovićem su osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju.

- Turnir je trajao sedam dana i sve je bilo organizirano na visokoj razini. Čak je i paljenje olimpijske baklje bilo spektakl, na trgu uz tisuće ljudi zapalio ju je njihov olimpijski pobjednik u skijanju nakon što ju je leteći po zraku preko žice s visoke zgrade donijela njihova poznata balerina, priča nam pun dojmova Vidaković.

- U grupi smo pobijedili sve tri ekipe i plasirali se u polufinale koje smo igrali s ekipom iz Moldavije. U jako tvrdoj utakmici gdje nam je jedan igrač završio na hitnoj na šivanju glave, a još dva nokautirana jer su se Moldavci odbili predati. Pobijedili smo na kraju i plasirali se u finale u kojem nam je protivnik bila ekipa domaćina Reggio Emilia, koja je u vrhu talijanskog prvenstva. Nakon izjednačene prve četvrtine uspjeli smo preokrenuti susret i slaviti s 20 koševa razlike.

Moram još samo navesti da je bilo jako ugodno čuti koliko svi tamo respektiraju ime KK Zadar. Gdje god smo se pojavili izazivali smo strahopoštovanje ostalih ekipa i dobivali pohvale na račun kluba. Znači da ime KK Zadra još uvijek visoko kotira u Europi, bez obzira na to što čak i mi ovdje to tako ne gledamo više. Zato je i jako bitno na tim turnirima raditi dobre rezultate i osvajati medalje da i dalje jačamo i prenosimo ime KK Zadra, kazao je trener kadeta Zadra.

Izdvojio je detalj s finalne utakmice u kojoj je knjigom o zadarskom sportu darivao protivničkog trenera. Ovaj mu je zahvalio i ispričao kako ga je kao dječaka otac odveo na utakmicu Zadra, kluba iz grada košarke.