Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza  postao je  HDZ-ovac Ivan Šuker. Dosadašnji predsjednik Danko Radić odustao je iznenada od kandidature i prije službenog glasovanja na skupštini održanoj u zagrebačkom muzeju Mimara.

Smatram da moj protukandidat ima sve reference za ovu dužnost, ja sam ionako jedva izdržao zbog zdravlja. Odustajem, rekao je Radić nakon burne skupštine, koja je počela galamom i kaotičnom atmosferom puča u zraku, pa je gotovo izvjesno da bi Radić i u slučaju glasovanja doživio poraz.

Nakon 11 godina na čelu HKS-a Radić je tako otišao, a naslijedio ga je bivši ministar financija i HDZ-ovac Ivan Šuker, koji je već bio na čelu Saveza do 2004. godine, a naslijedio ga je tada upravo Radić.

Šuker je nakon povlačenja šibenskog košarkaškog faraona iz utrke izabran jednoglasno, dobivši povjerenje svih 78 delegata.

Drago mi je što smo pokazali jedinstvo i potvrdili da nam je svima košarka na prvom mjestu. Zahvalio bih se svom predhodniku Danku Radiću za sve što je napravio za hrvatsku košarku, ali od danas više neće biti Radićeve niti Šukerove struje, jer je bitna samo hrvatska košarka, kazao je nakon izbora Šuker.

Novi čelnik Saveza predložio odmah imena za novi deseteročlani Upravni odbor HKS-a, a jedinu primjedbu na njegovu listu imala je bivša košarkašica i izbornica Lidija Antić, koja je zamjetila da među njima nema niti jedne žene.

Šuker je obećao da će se to ispraviti već nakon završetka Europskog prvenstva, za kada je najavio izvanredni Sabor HKS-a na kojem će biti promijenjeno više akata i propisa.

Novi predsjednik je najavio da su sada dvije najvažnije stvari koje stoje pred HKS-om riješiti slučaj Bender, kako bi jedan od najdarovitijih mladih košarkaša mogao nastaviti igrati za reprezentaciju, ne samo na SP-u na Kreti, već i na EP-u za košarkaše do 18 godina koje će se od 23. srpnja igrati u Grčkoj, te napraviti sve kako bi naša zemlja i Zagreb od 5. do 10. rujna bili dobri domaćini skupine C Europskog prvenstva za košarkaške.