U prvoj utakmici 35. kola MAXtv Prve lige u Koprivnici Slaven Belupo je u uvjetima na rubu regularnosti svladao Zadar 2:0.

Utakmica je odigrana u uvjetima koji više priliče vodenim sportovima. Zbog natopljenog terena dvoboj je kasnio sat vremena, a kada je počeo, bolje su se snašli domaći nogometaši koji su mogli povesti već u ranoj fazi.

No Davor Vugrinec u svojoj oproštajnoj utakmici u devetoj minuti nije iskoristio jedanaesterac, točnije udarac s bijele točke mu je obranio Gluić.

Ipak, Koprivničani su do pogotka stigli u 30. minuti, kada je pozornosti obrane gostiju izmakao Ejupi, primirio loptu u kaznenom prostoru i zabio.

object width="420" height="360">

U nastavku se dogodio prekid. Zadrani u 64. minuti nisu željeli više igrati jer je kiša pljuštala, ali sucu nije palo na pamet zaustaviti igru. Nakon nekoliko minuta gosti su ipak odlučili nastaviti susret i ubrzo su skrivili novi jedanaesterac.

I ovoga puta vratar Zadra bio je pobjednik te je zaustavio udarac Ejupija.

Slavenu se to nije osvetilo, već je u 81. riješio sve dvojbe. Mirić je ubacio s lijeve strane, a Ejupi uklizao i gurnuo loptu u mrežu za konačnih 2:0.

 

Zadrani tako sigurno klize prema Drugoj ligi, a prije same utakmice sigurno ih je uzdrmala i odluka da, bez obzira na njihov plasman, padaju u niži rang jer im je odbijena žalba zbog nedobivanja licence za Prvu ligu.