Proteklog vikenda je u Splitu održano OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE PLIVAČA SA INVALIDITETOM na kojem su uz plivače iz 14 klubova iz Hrvatske nastupili i plivači iz još 11 država. 

Ukupno je nastupilo 93 plivača i 29 plivačica.

Odlične rezultate ostvarili su plivači trenera Renata Škulića. Mihovil Ninčević (1997), kojem je ovo bilo prvo natjecanje ovog ranga osvojio je u klasi (S14) 4 zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji i to u disciplinima 200m slobodno, 100m slobodno, 50m slobodno i 100m leđno čemu je pridodao i prva mjesta u disciplinama 100 m slobodno, 50 m slobodno te drugo mjesto u 50m leđno u juniorskoj konkurenciji. Mihovil nije član nijednog kluba.


Član PK Sv. Nikola, Jurica Milin (1985) je još jednom dokazao svoju superiornost u plivanju leptirovim stilom u klasi (S14) osvojivši zlatnu medalju u disciplini 50m leptir čemu je pridodao i srebrnu medalju u disciplini 100m leđno. Posebno valja pohvaliti i Juričin nastup u jako zahtjevnoj disciplini 200m mješovito gdje je u nastupio kao jedini predstavnik Hrvatske u svojoj klasi te je u konkurenciji još četiri inozemna plivača ostvario plasman na prvo mjesto u kategoriji (S14) ali mu zbog pravilnika natjecanja u toj kategoriji nije dodijeljena medalja.

Malo iznenađenje priredio je Ivan Bendiš (1992) u klasi (S8) osvojivši zlatnu medalju u disciplini 200m slobodno. Ivanu je kao i Mihovilu ovo bilo prvo natjecanje ovog ranga te također nije član nijednog kluba.