Lucija Pavin, Marija Surać, Lori Nikpalj i Matea Bajlo samo su dio mozaika koji se prije dva tjedna savršeno posložio.

Završna slika bila je ulazak odbojkašica Zadra u Prvu A ligu. Prvi put u povijesti kluba ostvaren je plasman u društvo najboljih hrvatskih ekipa. Sastav kojem su tek rijetki na početku sezone davali izglede za Prvu A ligu, sastav koji je nespretno proglašen i autsajderom, sastav koji je posljednjih sezona imao više lošijih nego dobrih nastupa u Prvoj B ligi napravio je korak od sedam milja. I to s igračicama koje su odbojku učile u Zadru u Arbanasima, uz tek dvije iznimke (Ninčević - Kaštela, Surać - Mladost). Dovoljan razlog za vratiti film unatrag i prisjetiti se kako je sve počelo.

Lucija Pavin je kapetanica ekipa posljednje dvije godine. U odbojci je već 12 godina, dakle pola života. Završava studij psihologije, povremeno radi honorarne poslove i uspješno igra odbojku na poziciji primača-pucača.

Lucija: Nakon deset godina u kojima se igrala jedna Prva B liga ove sezone se promijenio format natjecanja i liga je podijeljena na tri skupine. U južnu skupinu uz nas su ušle uglavnom još ekipe iz lanjske Druge lige - jug. Posebnih rezultatskih ambicija nije bilo, a prve utakmice prošle su u ispitivanju naše, ali i snage protivnica.

Marija Surać (djevojački Pehar) najstarija je zadarska igračica. Rođena je 1986. godine i od 10. godine je odbojkašica. Rođena je Zagrepčanka te je punih osam godina bila članica Mladosti ("bilo je to vrijeme kada je Mladost bila prvak Europe i vrijeme velike popularnosti ženske odbojke, posebno Barabe Jelić"). Potom je sedam godina nosila dres prvoligaša Azene iz Velike Gorice, dugogodišnjeg viceprvaka Hrvatske. Prije dvije godine doselila se u Zadar gdje se udala za Antonija Suraća, kapetana odbojkaša Zadra. Nakon što je "cijeli život" bila tehničarka, u Zadru je prebačena na dijagonalu, odnosno poziciju korektorice.