U petak 01. svibnja održava se pedeset i šesta po redu „Velika Nagrada 1. Svibnja", biciklistička utrka koja se u zadnjih 16 godina vozi u spomen na Damira Zdrilića koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 12 kategorija.

U 12,15 sati prva je na programu utrka najmlađih kategorija koji voze 3 kruga, zatim u 13,45 sati slijedi zajednička utrka seniora, juniora, veterana i rekreativaca. Oni voze 7 krugova u ukupnoj dužini od 52 km. Zadnja utrka programa je Kup utrka Kadeta u dužini od 45km s kojima starta i ženska kategorija.

Za Bk Zadar, između ostalih, nastupaju hrvatski juniorski državni reprezentativci David Jabuka i Roko Vukić, te kadetske državne reprezentativke Maja Perinović, Josipa Šintić i Nina Dokoza. Visoki plasman očekuje se i od najboljeg hrvatskog vozača u kategoriji do 14 godina Olivera Gojkovića, koji također brani boje Biciklističkog kluba Zadar.

U Zadar, po prijavama, dolazi oko 125 biciklista iz 20 hrvatskih klubova te nekolicina vozača iz susjedne Slovenije i BiH što jamči da će 56. VN 1. Svibnja biti i ove godine jedna od najatraktivnijih utrka u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza.

Uspon na Dračevac, uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma, oštar spust prema Babindubu te sam brdski cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja, stoga dođite na Ploču i Dračevac i bodrite sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika svih utrka je zakazana u 17,30 sati u atriju hotela „PORTO" (Nikole Jurišića 2).