Danas u Makarskoj starta 1. međunarodna cestovna biciklistička utrka Tour of Croatia. Sutra će biciklisti voziti drugu etapu od Šibenika do Zadra u duljini 204 km, koja završava krugom po Muraju i sprintom u finišu na zadarskoj novoj rivi ispred Foruma.

Treća etapa vozi se od Plitvičkih jezera do Učke i sigurno je najzahtjevnija. Četvrta etapa od Pule do Umaga ima 155 km, a zadnja peta etapa voziti će se od Sv. Martina na Muri do Zagreba.

Na utrci će startati i zadarski biciklist Juraj Ugrinić (24) koji vozi za klub Meridiana Kamen Team iz Pazina. Ovo je jedina hrvatska ekipa koja je pojačana sa talijanskim biciklistima.
Za Meridijanu će nastupiti: Juraj Ugrinić, Emanuel Kišerlovski, Maltar Bruno ,Franković Mateo, Repše Uroš, Cambianica Enea, Campagnaro Simeone, Monguzzi Christiano.
Biciklisti će u pet dana prijeći više od 900 kilometara kroz osam županija dva nacionalna i tri parka prirode.

Sve prati HTV u direktnom prijenosu na drugom programu.

Ovo je idealna prilika za predstavljanje Hrvatske kao turističke destinacije koju će uz najjači Eurosport pratiti i sportski novinari iz brojnih stranih TV kuća koje će izvještavati sa utrke ali i snimati priloge u Hrvatskoj.

Zadar je nesumnjivo jedna od najatraktivnijih lokacija za finiš pokraj pozdrava suncu i morskih orgulja.

Organizator utrke je poznati biciklistički as Vladimir Miholjević koji se potrudio približiti ovaj lijepi ali naporni sport građanima Hrvatske. NaTouru of Croatia nastupiti će dvadeset profesionalnih biciklističkih timova od kojih treba istaknuti nacionalne timove Italije i Rusije a ostali su kontinentalni timovi među kojima je i Meridijana.

Juraj Ugrinić član je Meridijan kamen tima već 6 godina a biciklizmom se bavi već 13 godina. Započeo je karijeru u BK SV. Donat zatim je vozio za Bk Zadar. Nakon prelaska u Puris Kamen iz Pazina, vozio je i za BK Loborika-Pula te BK Rijeka iz Rijeke.

2013. godine od strane Hrvatskog biciklističkog saveza proglašen je najboljim vozačem kategorije U23, što je bio povod da ga biciklistički klub Zadar predloži za Grb grada Zadra.
U očekivanju prave biciklističke fešte pozivamo sve građane Zadra da izađu na Forum i pozdrave svjetsku biciklističku elitu.