Trener košarkaša Zadra Ante Nazor progovorio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare o odlasku James Florencea, kojemu, prisjetimo se, nije imao što za zamjeriti nakon što je samostalno stupio u štrajk. Nazor sada priznaje da je pohriješio.

- Ostali smo bez Jamesa Florencea, prvog razigravača i to je veliki hendikep za nas. Ne želim tražiti alibije, ali to je prvi put u povijesti Zadra da je nosilac igre otišao sam, na takav način usred sezone. Moramo viškom borbenosti, angažiranosti i uz dodatnu disciplinu pokušati anulirati taj nedostatak. Smatram da je to formula za pobjedu.

Osim što je otišao Florence, večerašnja utakmica bit će i posljednja za Domagoja Bošnjaka, koji se vraća u Široki.

- Znali smo da će on otići, a ono što znaš ti nije toliko iznenađenje kao nešto što te uhvati nenadano, što je bio slučaj sa Florenceom. Mogu reći da je moja velika greška što ga, nakon njegovog prvog štrajka, nisam odmah odstranio iz momčadi. Mislim da bi to bila poruka svima drugima, koji su kasnije također odbili trenirati.

- Mnogo je toga na što ne možeš utjecati, nezdravih situacija i sigurno one imaju određenu refleksiju na igrače. Što se prije to počisti, to bolje. I jutros (jučer, op.a.) smo imali sastanak s direktorom i rečeno nam je da je pitanje sata da se račun odblokira, da sjednu novci i da se nekako može ponovno uspostaviti red. Jer red bez financija ne ide. Nažalost, to je ključno pitanje.