U subotu 28. ožujka svoj debi nastup u profesionalnom boksu imat će zadarski borac Sergej Begonja. Njega u Münchenu očekuje susret u teškoj kategoriji s banjalučkim boksačem Lukom Brkovićem koji je krajem siječnja pobijedio Felixa Sturma.

Riječ je o svestranom borcu koji je prvak Bosne i Hercegovine u kik boksu u disciplini low kick za 2013. godinu i u K-1 za 2014.

Sergej Begonja za meč se priprema s trenerom Marinom Golešom na čiju je preporuku svoju svestranu borilačku aktivnost usmjerio samo prema profi boksu.

- Radimo već pola godine zajedno, a posljednjih mjesec dana od jutra do mraka se pripremamo za Sergejov debitantski nastup. Riječ je o fajteru koji voli borbu, odličan je za trening, poslušan i spreman na odricanje. Njegov je napredak očit. Naš je cilj pobjeda, ali prije svega želimo da Sergej ostavi dobar dojam, u što ne sumnjam.

Svoju odluku da se okrene profesionalnom boksu Begonja pojašnjava ovim riječima:

-Radio sam dosta s Marinom kada se on pripremao za mečeve i bio mu sparing partner. Vidio je moje kvalitete i preporučio mi da se više uhvatim u koštac s boksom.

- Slijedi moj stil boksanja koji dosta odskače od drugih. Ima taktiziranja, ali nema izbjegavanja borbe. Takve borce koji su uvijek spremni za borbu publika voli te sam siguran da će. pobjedi ili izgubio, Sergej podignuti publiku na noge. Nekad u boksu pobjeda nije važna, već ključ uspjeha može biti i dobar meč, nadovezao se Goleš koji se zahvalio i Robertu Modriću na pomoći u završnom ciklusu priprema.

Begonja je svoj debi nastup trebao imati 11. travnja no zbog viroze protivnik je odustao od meča koji se trebao održati u Stuttgartu. Srećom Marino Goleš je svojim vezama i poznanstvima koje je stekao kao boksač u Njemačkoj brzo našao novu priliku za Begonju koji s nestrpljenjem iščekuje svoj prvi boksački profi nastup.