Posljednjem treningu prije puta u Beograd, u petak navečer, prisustvovala je cijela momčad Zadra. Nekoliko sati ranije Ante Nazor, trener, na konferenciji za novinare kazao je da su svi spremni i da će protiv Partizana zaigrati u kompletnom sastavu. A onda, doslovno preko noći, šok. James Florence, prvi razigravač i jedan od ključnih igrača momčadi s Višnjika, nije se pojavio u autobusu, kojim su Zadrani jučer ujutro krenuli put glavnoga grada Srbije.

- Razgovarali smo i zatražio je sporazumni raskid ugovora, jer je dobio mnogo bolju ponudu - kazao je Boris Skroće, direktor kluba.

Znači li to da je Florenceova zadarska priča definitivno završena?

- Vidjet ćemo, ništa nismo potpisali i sve je još otvoreno. Ako to za nas bude financijski isplativo, pristat ćemo. Sve ćemo riješiti nakon povratka momčadi iz Beograda - dodao je Skroće.

Do samog Florencea nismo uspjeli doći, no sasvim je izvjesno da je utakmica protiv Cedevite za njega bila posljednja u dresu Zadra. Navodno je preko svog agenta dobio ponudu iz Turske, a s obzirom na neizvjesnu financijsku situaciju u KK Zadar, teško je očekivati da će Amerikanac odbiti takvu priliku. Bilo kako bilo, Zadrani će danas protiv Paritzana imati dodatno otežan posao, koji ionako ne bi bio nimalo lagan ni da su u najjačem sastavu.

Dok je Zadar ostao bez playmakera, za Partizan će večeras najvjerojatnije debitirati novi, 29-godišnji Amerikanac Joshua Akognon, koji je u karijeri igrao i za Dallas Maverickse.

- Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali bit njhove priče je u sustavu i kultu kojeg Partizan ima - naglašava Ante Nazor.