Trener Zadra Ante Nazor progovorio je nakon finalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića i poraza njegove momčadi od Cedevite 86-82 o, po mnogima spornoj situaciji i nepriznatim košem Sobinu u završnici utakmice te je pojasnio zbog čega je Jamesa Florencea dugo držao na klupi.

Krenuo je s čestitkom pobjednicima:

Zasluženo su pobijedili. Znali smo da, bar po rosteru, imaju kvalitetniji sastav od nas. Rekao bih da nam je ona prednost od 19 koševa došla prerano. Uvela nas je u jednu euforiju gdje je mladost došla do izražaja i gdje se nismo uspjeli iskontrolirati te smo dopustili Cedeviti da se vrati u utakmicu i dođe u egal. Do kraja se igralo na jednu loptu i u toj je igri presudila Cedevitina kvaliteta. Nemam što zamjeriti svojim jer smo planirali odigrati utakmicu ja jednu loptu i uspjeli smo u tome.

Poslao je Nazor i poruku svojim igračima:

- Mlada smo momčad koja iz ovoga treba povući pouku, a to je da je košarka ima svoje zakonitosti. Mora se igrati sa srcem, ali i s pameću, bez toga ne ide.

Spornu situaciju pri rezultatu 82-81 za Cedevitu kada je Sobin zabio pod prekršajem, a suci su poništili koš je prokomentirao riječima:

- Bio sam pod emocijama, moram priznati, ali ako je bio okrenut leđima onda se da govoriti da možda nije bio koš. Još ću jednom to pogledati.

James Florence je bio igrač koji je Zadrane povukao prema +19, no u drugom je dijelu dosta vremena proveo na klupi.

- Florence je cijelu utakmicu bio u raskoraku između individualne kvalitete i timske igre. Kada je on bio vani mi smo opet iskontrolirali utakmicu i doveli je u jednu neizvjesnu situaciju. On je također mlad igrač i nema toliko iskustvo igranja na poziciji play makera i cijelu godinu to tražimo od njega. Nadam se da ćemo do kraja sezone to dobiti od njega, taj dodatni kvalitet. jer on objektivno može biti pravi match winner.