POREČ - Ovaj vikend 12. listopada održana je međunarodna utrka dugog triatlona čiji su se rezultati bilježili za prvenstvo Hrvatske, ali i za prvenstvo susjedne Slovenije.

Nastupilo je 325 natjecatelja, dvostruko više nego prošle godine na premijernom izdanju triatlona. Uz individualne natjecatelje, koji su u Poreč došli iz hrvatskih triatlon klubova ali u velikom broju i iz Slovenije te Italije, Švicarske, Mađarske, Češke, Slovačke, Austrije, nastupilo je i 25 tročlanih štafeta, a među svima njima i četvorica zadarskih Ironmana: Daniel Filić, Edgard Nimac, Ivan Gobin i Ivan Tuta.

Svi su ostvarili odlične rezultate. U svojoj kategoriji Ivan Tuta osvojio je treće mjesto, a drugo u poretku prvenstva Hrvatske. Medalju u poretku prvenstva Hrvatske osvojio je i Edgard Nimac zauzevši treće mjesto u svojoj kategoriji, a odmah iza njega na četvrtom mjestu našao se Daniel Filić. Ivan Gobin u prejakoj apsolutnoj kategoriji osvojio je odlično 14. mjesto.

Drugi Poreč triatlon je half ironman distanca (1,9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21.1 km trčanja. Dionica plivanja odvila se u uvali turističkog naselja „Zelena laguna", vožnja biciklom sastojala se od četiri kruga uglavnom brdovitog zaleđa Poreča a naposljetku, polumaratonska dionica sastojala se od nekoliko okretišta a dionica je na šetnici turističkih naselja „Zelene" i „Plave lagune"