Zadarski streličari sudjelovali su na Državnom prvenstvu, održanom u Sisku, u organizaciji Streličarskog kluba „Siscia", uz 82 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske.

Streličarski Klub "Zadar" predstavljale su streličarke Maja Pavković, Ivana Sumić i Luana Blaslov, uz pratnju i podršku predsjednice kluba Irene Stein. Nastupile su u kategoriji seniorki i diviziji zakrivljenog luka.

U vedrom i iščekujućem raspoloženju započeo je prvi dio kvalifikacija. Sunčano i suho vrijeme išlo je na ruku. Obilježen odličnim gađanjem završio je izvrsnim rezultatima. Maja Pavković čvrsto je zauzela drugo mjesto sa 263 kruga, Ivana Sumić ispucala je 245 krugova, a pratila ju je Luana Blaslov s 243 kruga.

Već u drugom dijelu kvalifikacija bojazan od kišnog i vjetrovitog vremena se obistinila. Streličarka Luana Blaslov nikako se nije mogla snaći pa je rezultat u drugom dijelu pao na 189 krugova. Ipak, takve vremenske neprilike nisu pretjerano otežavale gađanje Ivani i Maji. Ivana Sumić je konstantnim vrlo dobrim gađanjem završila kvalifikacije identičnim pogotkom od 245 krugova, a Maja Pavković briljirala svojim pogotcima, te ostvarila rezultat od 270 krugova te se ponovno smjestila na drugo mjesto!

Ali tu nije bio kraj natjecanja. Nakon kvalifikacija uslijedile su eliminacijske borbe u koje su ušle Ivana i Maja. Nebo se raščistilo i dalo zeleno svjetlo za naše dvije streličarke. Na liniji gađanja, u dvoboju su se našle Ivana Sumić i Viktorija Sukser (PSK Zagreb 1955) te Maja Pavković i Lea Brčić (SK Rijeka). Nažalost, Ivana gubi 6:4 od Viktorije, a Maja od Lee također rezultatom 6:4.

Tada je ždrijeb spojio naše streličarke i u međusobnom dvoboju Maja pobjeđuje rezultatom 6:0. Time je Ivana zauzela 4. mjesto, a Maja osvojila broncu na državnom prvenstvu!

U finalu je dvoboj Viktorije Sukser i Lee Brčić završio Viktorijinim porazom i Leinom pobjedom (6:0).

Da sumiramo, Luana Blaslov je zauzela 5. mjesto, Ivana Sumić 4. mjesto, a Maja Pavković 3. mjesto.

Kao ekipa u kategoriji seniorki zakrivljenog luka djevojke su osvojile prvo mjesto postavivši pritom novi ekipni državni rekord od 1455 krugova!

Ovim turnirom Prvenstva Hrvatske zaključuje se sezona vanjskih natjecanja. Puni želja i ideja te ponajprije volje, streličari započinju s pripremama za dvoranska natjecanja koja će započeti početkom studenog.