Omladinski pogon KK Zadar ponovno je u funkciji. Koordinator pogona bit će Ante Matulović, kadetsku ekipu vodit će Rajko Vidaković, juniore Marko Selin. Petar Popović je dobio ulogu skauta koji će biti zadužen i za individualni rad s igračima.

- Mislim da je ovo dobar iskorak. Za nešto više nemamo financijskih okvira, ali siguran sam da će se dobro raditi, jer imamo trenere koji imaju iskustva u radu sa mladima. Svi se moraju ugledati na prvu momčad, odnosno na to kako ona trenutno funkcionira. Radi se jako dobro, studiozno i svakom igraču se individualno posvećuje pažnja i radi se na otklanjanju nedostataka. Ne sumnjam da će tako biti i u omladinskom pogonu. To su ljudi koji garantiraju kvalitetan rad. Mislim da bi se neki rezultati mogli vidjeti već sljedeće godine, rekao je sportski direktor Branko Skroče u izjavi za Radio Zadar.

Dodao je kako je jedan od prioriteta kluba pronalazak mladih darovitih visokih igrača.

-Tako je, nažalost njih nema ovdje, moramo pokušati tražiti u nekoj drugoj županiji, jer ih u našoj nema. Na početku će nam to biti hendikep, ali i to je jedan od zadataka kojega smo si postavili, naravno, opet u skladu sa financijskim mogućnostima, zaključio je Skroče. 

Zadarski list javlja kako će klub angažirati i jednog kondicionog trenera za rad s mlađim uzrastima. U pitanju je trener kojeg preporučuje član stručnog stožera prve momčadi Mario Mandir.