Blanka Vlašić osvojila je drugo mjeto na mitingu Dijamantne lige u Oslu. U svom prvom ovosezonskom nastupu Blanka je preskočila 198 cm, isto kao i pobjednica natjecanja, Ruskinja Marija Kučina. Treće mjesto sa 195 cm osvojila je naša Ana Šimić.

"Danas su bili vrlo teški uvjeti za natjecanje, sa zalazećim suncem i križanjem s motkašima. No ovo je prvo natjecanje i to je jako dobro za mene. Nisam još u punoj formi, ne znam koje su mi mogućnosti, forma nije stabilna.... Ali očito je da imam te visine preko dva metra i da sam spremna za njih. Inače, atmosfera je bila vrlo stimulativna, volim kad publiika sudjeluje, ne volim tišinu na stadionu", rekla je Blanka nakon natjecanja.

I Blankin otac i trener Joško Vlašić vrlo je zadovoljan njezinim nastupom na Bislett stadionu: "To je jako dobar rezultat, a posebno me raduje način na koji je došla do tih 198 cm. Ta tri pokušaja i na 195 i na 198 i na 201 su velik kapital i najbolji način za brušenje forme. Takvi skokovi i to još u ovako stresnim uvjetima - to je ono što nam treba. Sve to mi izgleda puno bolje od onih skokova u zimskoj sezoni. Naime, vidi se u tim skokovima potencijal. Biti drugi u Dijamantnoj ligi, pobijediti Anu Čičerovu... to je doseg kojem treba skinuti kapu. Mislim da zidamo zid koji je stvarno čvrst."

Blanki je u Oslu dodijeljeno i posebno priznanje za doprinos Bislett igrama, priznanje koje je prošle godine dobio Usain Bolt. Naša je skakačica, naime, dosad čak četiri puta pobijedila na mitingu u Oslu.