Šestoro streličara SK Zadar nastupilo na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske FITA STAR 2x18m+OR, koje se održalo u Varaždinu, a na kojem su Zadrani "pogodili" dva naslova državnih prvaka.  

Seniorka u tradicionalnom luku, Irena Stein, zaslužno je osvojila naslov prvakinje Hrvatske s izvrsnih 468 krugova, što je bio daleko bolji rezultat od drugoplasirane Tanje Županović (401 krug). Darko Polić, među veteranima u tradicionalnom luku, po drugi je put ponio naslov prvaka Hrvatske u ovoj dvoranskoj disciplini ispucavši 513 krugova.

 

Među seniorima u složenom luku Marinko Vašarević je, uz uistinu jaku konkurenciju, zauzeo deseto mjesto ispucavši 567 krugova. S obzirom da mu je ovo prvi nastup na državnom prvenstvu u ovoj kategoriji jako smo ponosni na njega i veselimo se njegovim budućim nastupima sa složenim lukom.

 

U konkurenciji seniorki u zakrivljenom luku istaknuti uspjeh je postigla Sabrina Muller. S jako dobrim rezultatom od 522 kruga krenula je u raspucavanje. Nakon uspješnog prolaska u polufinale s pobjedom 6:0 na kraju je osvojila četvrto mjesto izgubivši od Ane Žitnik kojoj je zadala dosta muke u napetoj borbi. Od naših ostalih seniorki u kategoriji zakrivljenog luka Ivana Sumić smjestila na peto mjesto sa 512 krugova, a rezultatom ih prati Maja Pavković sa 491 krugom kojoj je tako pripalo osmo mjesto.

Ovi vrlo dobri rezultati, ali ne i najbolji koje naše seniorke zaista mogu ostvariti, vjerojatno su pokazatelj zasićenja dvoranskih natjecanja. Unatoč navedenom, naše seniorke nastupile su i kao ekipa i svojim rezultatom od 1525 krugova osvojile prvo mjesto i upisale državni rekord na čemu im čestitamo, a nadamo se da će ga slijedeće godine same i oboriti!