Blanka Vlašić nastupit će u utorak, 25. veljače, na atletskom mitingu u Pragu. Treninzi nakon prvog ovosezonskog nastupa u Göteborgu pokazuju rast forme pa Blanka svoje sljedeće natjecanje očekuje s velikom dozom optimizma.

„Treninzi između Göteborga i Praga su prošli u najboljem mogućem redu i osjećam se spremna i motivirana za nastup u Pragu. Od tog nastupa očekujem, definitivno, bolji rezultat nego u Göteborgu", kaže Blanka.

Blanka je, podsjećamo, u Göteborgu skočila 190 cm i zauzela četvrto mjesto. I njezin trenerski dvojac u Pragu očekuje rezultatski napredak.

„Nakon Göteborga smo se pregrupirali, ali to ne znači da smo nešto bitno mijenjali u sustavu treninga. Blanka je sve bolja i bolja i optimistična je uoči ovog natjecanja. U Pragu očekujemo mali iskorak. Koliki će on biti, to je manje bitno. Bitno je da krenemo naprijed", rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Miting u Pragu je, inače, jedan od rijetkih na kojem su na programu i ženski i muški skok u vis.
„To je malo neobično, ali nije nam prvi put. Sve će malo duže trajati, pa ćemo se na to i fokusirati", pojašnjava Bojan Marinović.