Leon Benko, napadač Rijeke, proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 11. put zaredom. Naslov najboljeg igrača MAXtv Prve lige Benko je ponio sasvim zasluženo - prvi je strijelac lige ove sezone s 15 postignutih prvenstvenih pogodaka.

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova MAXtv Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za

koje smatra da su pokazali najviše na terenu. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač MAXtv Prve lige postao je napadač Rijeke, koji je od mogućih 100 osvojio 68 bodova, dok je prvi pratitelj bio El Soudani, Dinamov veznjak, sa skupljenih 30 bodova.

Prije nego se Benko zahvalio na glasovima, podsjetili smo ga da su taj naslov osvajali i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić...

„Drago mi je da sam dio tog odabranog društva. I drago mi je da su izabrali baš mene, ali to je plod rada cijele ekipe HNK Rijeke", izjavio je Benko prilikom dodjele nagrade tportala.

Tportal i najvažniju sporednu stvar na svijetu ne povezuje samo izbor „Kapetani biraju" jer svi ljubitelji nogometa, na posebno dizajniranoj stranici na tportalu (match.tportal.hr), mogu pratiti izravne prijenose utakmica MAXtv Prve lige kao i prijenose utakmica UEFA Champions League i UEFA Europa League.

 

Benko je 11. pobjednik ove naše akcije, a prošle godine kapetani MAXtv Prve lige najboljim nogometašem proglasili su Sammira.

 

Svi dosadašnji pobjednici izbora „Kapetani biraju":

 

2003. Niko Kranjčar

2004. Tomislav Erceg

2005. Eduardo da Silva

2006. Eduardo da Silva

2007. Luka Modrić

2008. Mario Mandžukić

2009. Ermin Zec

2010. Sammir

2011. Ivan Santini

2012. Sammir

2013. Leon Benko

 

Video intervju s ovogodišnjim pobjednikom izbora tportala „Kapetani biraju" pogledajte ovdje

 

http://max.tportal.hr/Najbolji-nogometas-MAXtv-prve-lige-Leon-Benko-Video_20421_0__0.aspx