Nedavno je kroz medije provučena prilično zabrinjavajuća informacija prema kojoj Košarkaškom klubu Zadar prijeti izbacivanje iz regionalne ABA lige, jer nisu podmirili sve financijske obveze prema tvrtki ABA Sidro d.o.o. sa sjedištem u Ljubljani. Čak se govorilo o tomu da je rok za "zatvaranje" duga iznimno kratak, pa se špekuliralo i time kako je sezona na jednoj višoj razini skroz upitna, štoviše, mnogi su Zadar već otpisali...

- Niti jednoga trenutka nismo rekli da dug ne postoji, naprotiv, stalno ističemo razumijevanje vodstva Sidra koje nam je omogućilo prihvatljivu dinamiku otplate. Ali isto tako stoji da se ozbiljno radi na rješavanju tog problema. Uostalom veliki dio duga je zatvoren, izravnom uplatom i kompenzacijom, odnosno mi smo na sebe preuzeli troškove boravka gostujućih momčadi - kratko će Branko Skroče, sportski direktor KK Zadar.

Uzde su ipak u rukama ljudi koji vode Sidro, koji su ostali nemalo začuđeni na koji način je u javnosti plasirana takva priča o izbacivanju Zadra iz ABA lige.

- Nikad tako nešto nismo kazali, držimo da je Zadar preveliki klub s kojim oduvijek imamo izvrsnu suradnju. Svjesni smo njihovih problema, istodobno, uvjereni smo da ćemo pronaći valjano rješenje kako pokriti financijsku dubiozu, a za to postoji više opcija. Mi ćemo to rješavati dogovorom, nikako preko medija. Ponavljam, nikakvo izbacivanje Zadra iz lige nismo spominjali - odriješit je Roman Lisac, generalni menadžer Sidra.

Od ostalih aktivnosti u klubu, valja istaknuti kako se naveliko radi na slaganju "mozaika", odnosno razgovorima s potencijalnim igračima Zadra, pa se do kraja ovoga tjedna može očekivati jasnija fizionomija momčadi, koja je prošloga tjedna povjerena treneru Hrvoju Vlašiću.