Proteklog vikenda na cestama šibenskog zaleđa sa startom u mjestu Primošten Burni vozila se posljednja cestovna Kup utrka sezone 2013, Nagrada Šibensko-Kninske Županije.

U kategoriji do 13 godina sa drugim mjestom u konkurenciji hrvatskih vozača te devetim ukupno u utrci članica Bk Zadar Nina Dokoza (2000) ostvarila je vrijedan rezultat osvojivši nakon 8 odvoženih utrka ukupno drugo mjesto. Nina je prva djevojčica u povijesti hrvatskog biciklizma kojoj je pošlo za rukom, tj. pedalom, da u konkurenciji dječaka sa kojima nastupa dođe do srebrne medalje u ukupnom poretku Kupa Hrvatske. Od osam utrka na kojima je sudjelovala 2 puta je pobijedila, 4 puta bila druga, te jednom četvrta, dok jednu utrku nije završila zbog pada. Ukupno je osvojila 240 bodova, te zaostala tek 45 bodova za Ivicom Keretićem iz varaždinske "Sloge" koji je osvojio Kup Hrvatske u kategoriji U13.
Godinu dana mlađa Tea Šintić (2001) je sakupila 61 bod, te zauzela ukupno 10-to mjesto među 19 hrvatskih biciklista i biciklistica koji su osvajali bodove u najmlađoj kategoriji.

Kategorija do 14 godina donijela je veliku borbu za drugo mjesto ukupnog poretka koje je na kraju pripalo Roku Fržopu iz vodičkog Bbk "Orlov krug" koji je stigao prvi među Hrvatima te sa maksimalnih 50 bodova pretekao Karla Kneževića (2000) iz Bk "Zadar". S obzirom na ozljedu koja ga je spriječila da nastupi na 3 ovogodišnje utrke za Kup Hrvatske Kneževićeva bronca u Kupu također se može smatrati odličnim rezultatom. Posljednju ovosezonsku utrku na kojoj je sudjelovalo 34 vozača iz Hrvatske, Slovenije i Italije, završio je kao sedmi ukupno u kategoriji U14, te kao treći od hrvatskih vozača. Pobjeda u Kupu Hrvatske nakon 8 utrka već i prije posljednje utrke pripala je Zvonimiru Zadri iz vinkovačkog "Sokola" sa 255 bodova, Roko Fržop sakupio je 185 bodova, a Karlo Knežević 164. Četvrto, peto i šesto mjesto u poretku za Kup kategorije U14 također je pripalo Biciklističkom klubu Zadar, tj. Mati Brcaniji, Maji Perinović i Josipi Šintić koji su bodove osvajali na ukupno 7 Kup utrka među 15 vozača koji su bili u plasmanu.

Sa ove dvije medalje Biciklistički klub Zadar nastavio je niz od pet uzastopnih godina u kojima netko od članova kluba osvaja odličja za Kup Hrvatske, a nova mlada generacija vozača svojim visokim plasmanima garantira da će se taj rezultatski nivo zadržati i u slijedećim sezonama.

Na nagradi Šibensko-Kninske Županije u zajedničkoj utrci Veterana i Rekreativaca Ivan Gobin je stigao do još jednog odličja na samom kraju sezone osvojivši treće mjesto na stazi dugoj 59km u vremenu 1:46:00, Neven Pavić i Romano Perinović bili su sedmi i osmi u vremenu 1:47:40 među dvanaest vozača koliko je startalo.

Utrku je organizirao Biciklistički klub "Fortica" iz Šibenika, a prigodnu svečanost dodjele medalja za Kup Hrvatske uveličao je svojim prisustvom i predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza Martin Čotar koji je dodijelio medalje najboljim hrvatskim mladim biciklistima.