Već smo navikli da nam Sukošanci uvijek ugriju atmosferu na Jadranskim igrama, no kada se njima pridruže i ostale ekipe koje su se u nedjelju 21.7.2013. natjecale u osmini završnice na novoj sukošanskoj rivi, e onda je to pravi pozitivan kaos.

Iz dana u dan na Jadranskim je igrama sve bolje i bolje. Napetost raste, razina igara se već davnih dana podigla nivo više, no unatoč tome ekipe su nam i daljevesele, raspjevane i uvijek dobro raspoložene. Zabavu i natjecanje bez ikakvih problema spajaju u jedno te svojim duhom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Apsolutno svaki detalj u Sukošanu je bio na svome mjestu: od navijača do natjecatelja koji su bez obzira na rivalstvo navijali jedni za druge te ih hrabrili i bodrili u svim igrama. Mrvicu više napetosti osjetilo se među domaćim ekipama, no u tom se slučaju rivalstvo podrazumijeva!

Lako ćemo (Sukošan), Žduc žduc (Sukošan), Mandre (Kolan), Trajla be (Tkon), Južina (Pag, Vlašići) i Sveti Filip i Jakov odmjerili su snage u pet igara: letećem vaterpolu, mošarci, ribarskim kašetama, utrci magaraca te u potezanju konopa.
Sa ukupno 51 bodom na kraju pobjedu je odnijela ekipa Južina iz Vlašića s otoka Paga. Iako nova ekipa sastavljena od nekih starih znalaca zanata, odnosno Jadranskih igara, Južina je dosada pokazala da se mogu nositi s puno jačim protivnicima nego što su to možda bile ekipe u kvalifikacijama. Podsjećamo, u Mandrama su pobjedili svoje najveće protivnike, ekipu Paške podlanice, a u Sukošanu su slavili pred protivnicima koji su također pokazali izuzetnu spremnost. Južina je ponovila svoj rezultat od prošlog puta što se letećeg vaterpola tiče: sa 118 bodova još su se jednom približili rekordu kojeg drži ekipa Surgaduri. Kako su krenuli, postoje veliše šanse da sruše rekord kojeg već drugu godinu zaredom drži ekipa iz Splita.

Drugoplasirana u Sukošanu bila je ekipa Sveti Filip i Jakov sa ukupno osvojenih 38 bodova. Sveti Filip i Jakov pokazali su svoju spremnost i pokoje pojačanje u ekipi, a u njihovom je nastupu najviše uživao ženski dio publike. Ovi sportaši izmamili su uzdahe svih dama koje su pratile osminu završnice u Sukošanu. Trijumfirali su u mošarci sa najboljim vremenom i najbržim ubačajima u koš, a i u ostalim su igrama uvijek bili pri vrhu što je na kraju rezultiralo drugim mjestom. I ovog smo puta u njihovim natjecateljskim redovima imali prilike gledati glumca Dinu Rogića, poznatijeg po ulozi Mate u seriji Larin izbor.

Što se Jadranskih igara tiče, Dino je svoje odradio: čeka ga zasluženi godišnji odmor, a ekipa će dalje nastaviti bez njega. Ovog nam je puta Dino privukao najviše pažnje u igri utrka magaraca u kojoj je 'vodio glavni korak'. Filipjanski tovar zadanu je rutu prešao za 30 sekundi, što je i više nego odlično vrijeme.

Treći su u Sukošanu bili oni kojima je sve lako: domaća ekipa, pobjednici kvalifikacija iz Sukošana ekipa Lako ćemo, na domaćem je terenu izborila prolaz dalje u četvrtinu završnice. Sa osvojenih 30 bodova pred mnogobrojnom publikom, Lako ćemo na Rab 08.8.2013., gdje je na rasporedu jedna od četvrtzavršnica ovogodišnjih Jadranskih igara. Veselja i euforije zbog prolaza dalje ove ekipe u Sukošanu nije nedostajalo, a dodatan motiv za što bolju igru bio im je i nastup još jedne domaće ekipe.
Mjesto koje nitko ne voli, ono četvrto, osvojila je ekipa Trajla be iz Tkona. Iako su u kvalifikacijama na Pašmanu razvalili konkurenciju, ovog su puta malo podbacili što ih je koštalo plasmana u daljnji tijek natjecanja. Peta je bila ekipa Žduc žduc iz Sukošana, a šestoplasirana ekipa Mandre (Kolan).

Iako zadnji, debitanti na Jadranskim igrama ekipa Mandre, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ekipa je plesala, zabavljala se i veselila unatoč lošim rezultatima, a prvi bodovi koji su došli tek u četvrtoj igri izazvali su opću euforiju na terenu. Mandre su najvijale za sve i svi su najvijali za Mandre. Iako nam je svima jasno da se ovdje radi o sportskom natjecanju na kojem svi žele ostvariti što bolji plasman, lijepo je vidjeti i jednu takvu ekipu koja se zabavlja i koja u toj zabavi ne staje. Sve prisutne razveselili su svojim pozitivnim duhom te se nadamo da ćemo ove simpatične momke i cure gledati i iduće godine na Jadranskim igrama.

Južina i Sveti Filip i Jakov 07.72013. putuju na četvrtzavršnicu u Vir, a Sukošan dan kasnije na Rab.Na njima je da do tada treniraju, a mi im želimo puno uspješnih i dobrih treninga da se u četvrtzavršnici pokažu u najboljem mogućem izdanju. Ekipama koje se nisu uspjele plasirati dalje također čestitamo te se nadamo ponovom susretu i druženju s njima nagodinu. A Sukošanu, našem dragom domaćinu veliko hvala od srca što su nas tako lijepo primili i ugostili. Do ponovog susreta, adio! Vidimo se i nagodinu na novoj sukošanskoj rivi i na još jednim predobrim Jadranskim igrama!