U subotu 1. lipnja u Ljubuškom se za naslov svjetskog WBF prvaka bori Zadranin Marino Goleš. Marino boksa u cruiserweight kategoriji. Za usporedbu po WBF federaciji prvak u superteskoj je bio legendarni Evender Holyfield.

- Sam odlazak u Ljubuški je očekivan, međutim iznenađenje je veliko je r sam trebao nastupiti u uvodnoj borbi. Kako je jedan od boraca glavnog meča ozlijeđen svega pet, šest dana uoči meča z naslov svjetskog prvaka dobio se poziv za sudjelovanjem. Meč je to na 12 rundi, moje pripreme su išlo u smjeru 6 do 8 rundi, ali to ne mijenja puno na stvari. Jednostavno treba riješiti meč što prije, kazao nam je Marino koji zbog promjene plana neće mijenjati način pripreme.

- Protivnik mi je tamnoputi 36-godišnji borac, Steven Hereliu koji je 2010. godine osvojio naslov svjetskog WBA prvaka. U profesionalnoj karijeri ima 21 pobjedu i 3 poraza. Imam dovoljno vremena pogledati njegove borbe i pripremiti određene taktičke dijelove, no ono što je izvjesno je da ćemo ići na završetak borbe što prije., kazao je Goleš koji u svojoj karijeri bilježi 15 pobjeda bez poraza.

-U ovoj sam se godini borio dva puta, prošle su me ozljede malo usporile, ali u dobrom sam stanju, priča Marino koji već ima pojaseve svjetskog internacionalnog WBF prvaka, te interkontinentalnog WPBO prvaka osvojene 2010. godine.

Pobijedim li u Ljubuškom bit ću u igri za sve svjetske pojaseve, pojasnio je Marino čiji će meč u subotu s početkom u 21 sat prenositi i Federalna BiH televizija, kao i još tri TV mreže.


Uz Marina će biti njegov trener Robert Modrić, ali i skupina prijatelja u ulozi navijača.

Ljubuški nije daleko pa su se odlučili na put i iskazivanje podrške.