U čijem interesu radi HKS? Ne bi li glavna zadaća krovne organizacije hrvatske košarke trebala biti briga za hrvatsku košarku i njen boljitak? Ako je tomu tako zbog čega je HKS odlučio da se All Star utakmici A1 lige, lige u kojoj ove sezone nije zaigrao niti jedan igrač Zadra, Cibone, Splita i Cedevite, igra samo četiri dana.

uoči sudbonosne utakmice ABA lige između Zadra i Splita. Na Višnjiku će se ovi klubovi boriti, ne samo za ostanak u regionalnom natjecanju već i za opstojnost košarke u svojim gradovima, a Stručni savjet HKS-a odlučuje Zadranima uzeti, onako za zaje..nciju, tri igrača prve petorke i trenera. Split je prošao nešto bolje. U Požegu će samo Vukušić, Sobin i Kraljević.

Uzme li se u obzir činjenica da Zadrani idu na put u Mađarsku iz koje se vraćaju tek u nedjelju, a da se već u utorak u 18 sati Nazor, Ramljak, Kaštropil i Travis s osmjehom 'imaju nacrtati' u požeškoj dvorani, jasno je da je kalendar natjecanja slagao netko jako nevješt jer ne želimo vjerovati da se iza svega krije, ne daj Bože, neka zavjera.

KK Zadar još uvijek nije dobio službenu obavijest iz HKS-a što im je činiti, pa ćemo na službeni stav iz kluba još malo pričekati. Ipak, ne očekumo čuda, manevarski prostor im je malen. HKS odlučuje o svome, a svaki neposluh mogao bi biti kažnjen. Diskretno ili indiskretno - svejedno je.