U nedjelju 10. ožujka održano je dvoransko prvenstvo Hrvatske u disciplini FITA 2x18m + OR. Organizaciju natjecanja ove je godine Hrvatski streličarski Savez dodijelio streličarskom klubu „Cekin" iz Varaždina.

Na natjecanju je nastupilo 9 streličara SK „Zadar" koji su i ovaj put ostvarili odlične i vrijedne rezultate.

U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni Petra Polić je sa rezultatom od 417 krugova osvojila naslov prvakinje Hrvatske među veterankama tradicionalnim lukom, dok je u seniorskoj konkurenciji Irena Stein Medvidović uzela srebrno odličje ispucavši 386 krugova.

Seniori tradicionalnim lukom nisu zaostali za damama. Tako je Darko Polić odličnim gađanjem potvrdio svoju iznimnu kvalitetu i u kolekciju dodao i naslov prvaka Hrvatske u ovoj dvoranskoj disciplini. U kvalifikacijskom dijelu natjecanju zauzeo je prvu poziciju sa 511 krugova. U prvom krugu eliminacija bio je slobodan, a u četvrtfinalu je izbacio Gorana Cmrečak („Katarina Zrinska"- Čakovec) rezultatom 6:4. U polufinalu pobjeđuje Marinka Vašarevića rezultatom 6:2, da bi konačno u finalnom dvoboju bio bolji od Mile Aračića (SK „Brinje") rezultatom 6:0.

Marinko Vašarević također je odličnim gađanjem cijelog dana bio uz bok Poliću, no nažalost ždrijeb nakon kvalifikacija dovodi ova dva naša predstvanika u međusobni dvoboj već u polufinalu, pa su zlato i bronca maksimalni mogući postignuti rezultati. Vašarević se u kvalifikacijama plasirao na 3. Mjesto sa 497 krugova, u osmini finala pobijedio je Željka Horvat Korent (PSK 1955, Zagreb) 6:0, zatim je eliminirao Miru Srneca (SK „Sunja") rezultatom 6:2, a u borbi za broncu pobijedio je Zdenka Lipak (SK „Glina") u napetom dvoboju koji je odlučen tek u shoot off-u jednom strijelom nakon rezultata 5:5.

 

Četvrtina finala opet donosi klupski dvoboj između Sumić i Muller, koji dobiva Ivana Sumić rezultatom 6:2. Silvija Domitrović nažalost gubi od Ane Zorman (SK „Cekin", Varaždin) rezultatom 2:6. U polufinalu je Ana Žitnik (PSK 1955, Zagreb) ipak bolja od naše Ivane Sumić sa 6:2, dok u borbi za broncu Ivana pobjeđuje Anu Zorman rezultatom 6:0.

Na natjecanju je nastupila i Maja Pavković, u kategoriji seniorki zakrivljenim lukom, čiji se rezultat nažalost vodio van konkurencije. Maja nažalost tijekom sezone nije uspjela ostvariti normu za službeni nastup na Prvenstvu, no moramo napomenuti da je ugodno iznenadila rezultatom od 471 kruga, što bi je u drugačijim okolnostima plasiralo na četvrtu poziciju u kvalifikacijama. No koliko nas je Maja ugodno iznenadila, razočarao je Dražen Furdi u seniorima zakrivljenim lukom koji je sa 465 krugova završio natjecanje već u kvalifikacijskom dijelu na 19. mjestu.

Pet pojedinačnih medalja i ekipni naslov streličarki rezime je ovog natjecanja za streličare SK „Zadar" koji će sigurno razveseliti sve Vas koji pratite ovaj sport u našem gradu. Klub je ovim medaljama dosegao broj od 54 pojedinačna odličja (25 zlatnih, 13 srebrnih i 16 brončanih) te dva ekipna naslova u nepune 3 godine. S obzirom da je ovo bilo zadnje natjecanje dvoranskog dijela sezone, streličare očekuju novi izazovi i prelazak na velike udaljenosti za gađanje na otvorenom. Vremena za prilgodbe i podešavanja opreme nema mnogo, jer već krajem ožujka putujemo u Podzemelj (Slovenija) na FIELD natjecanje, a samo tjedan dana nakon toga počinje sezona metnog streličarstva na otvorenom u Sesvetama najizazovnijom disciplinom FITA 144. Nadamo se da će nam i meteorološki uvjeti dozvoliti čim raniji početak priprema, no i uz sve prepreke, može biti sigurni da ćemo Vam omogućiti još mnogo sretnih trenutaka u nastavku sezone.