Odigrano je najizjednačenije kolo ove sezone. U četiri utakmice jedan neodlučen ishod i tri minimalne pobjede od 9:7 govore koliko je bilo napeto na utakmicama prve županijske lige ovog tjedna.

Prije pet kola N.Bokanjac se nalazio na šestom mjestu ali fantastičnom serijom od pet pobjeda uzastopce probili su se na drugu poziciju. U derbiju kola i utakmici koja je vjerojatno odlučila o plasmanu na drugo mjesto, iza nedodirljivih Jazina, N.Bokanjac je uspio savladati Barbu sa 9:7 i samo još teoretski može izgubiti drugo mjesto. Za treće će se ravnopravno boriti Barba, Zara i Vidikovac koji je uspio spojiti dvije pobjede zaredom i bodovno se izjednačio sa prvospomenutim dvojcem. Drugo kolo za redom ekipa CD iz Zemunika igra na visokom nivou i nakon što su u prošlom kolu savladali direktnog konkurenta u borbi za opstanak, Liberty, ovog puta su namučili Zaru i došli do još jednog značajnog boda. Iako opuštene i sa dva igrača izvan prve petorke, Jazine su bile bolje od 3M i nastavile sezonu bez poraza. Kolo prije kraja, u najizglednijoj situaciji što se opstanka tiče je Zemunički CD koji 3M-u bježi dva boda a ima i bolji međusobni omjer dok je Liberty ostao bez šansi za pomak sa zadnjeg mjesta jer nakon poraza od Vidikovca zaostaje za 3M-om tri boda uz slabiji međusobni omjer.

N.Bokanjac-Barba 9:7

Početak izjednačen ali su gosti malo nervoznije ušli u utakmicu. N.Bokanjac bez pomoći bolesnog Nina Barića ali i bez učinka svog četvrtog igrača, Josipa Buterina, rasporedio je svoje pobjede na ostale Buterine: Ivana, Šimu G. i Šimu Z. a vrlo je značajna upravo pobjeda Ivana Buterina protiv prvog igrača gostiju, Bože Smolića, jer je ulila samopouzdanje domaćima i dala im krila za nastavak susreta. Kada je Šime G.Buterin otvorio treći set protiv Daniela Stipčevića sa 171 i sigurno slavio na kraju, ostalo je samo da još Šime Z.Buterin potvrdi pobjedu. N.Bokanjac odlazi na nedostižnih 9:4 a gosti do kraja uspjevaju samo ublažiti poraz do konačnih 9:7.

Liberty-Vidikovac 7:9

Domaćinima je ovo bio posljednji vlak šanse za opstanak i nisu ga uspjeli uhvatiti. Liberty je bolje započeo, poveo 4:2 ali kao da se nešto urotilo protiv njih ove sezone. Igraju dobro, imaju šansu ali puno promašaja na izlazima stvara im nervozu a onda stiže i pritisak kojeg se ovog puta nisu uspjeli riješiti. Vidikovac je brzo izjednačio i sve se odlučivalo u posljednje dvije utakmice. Ive Serdarević je prepustio svoje mjesto mladom Lovri Mataku a on je to odlično iskoristio i preokrenuo meč protiv Mira Bašića u svoju korist te doveo Vidikovac u vodstvo 8:7. Bod za Liberty bi značio i nastavak nadanja ali u odličnoj partiji, koja je završila duboko u trećem setu, Denis Paravinja nije uspio slomiti Romana Skroču i bodovi putuju put Vidikovca.

Jazine 2 - 3M 9:7

Jazine su ušle u meč bez prevelikog naboja ali s dva izrazito raspoložena igrača, Danielom Krizmanom i Tomijem Pleslićem. Ivan Zubčić i Mateo Bencun nisu bili u pravom ritmu i poraženi su, Zubčić od T.Frlete a Bencun od imenjaka Iveljića pa su nakon drugog kruga njih dvojca prepustili mjesto u ekipi H.Gadži i B.Čubriću. Njih dvojca ipak nisu ozbiljnije zaprijetili 3M-ovcima pa otuda i ova varljiva razlika od samo 9:7 u korist Jazina. Igrač susreta bio je najmađi od svih, Tomislav Pleslić, koji je ubilježio sve četiri pobjede a uz bok njemu i Daniel Krizman sa tri pobjede. Vrijednu pobjedu u redovima 3M-a izvojevao je Tomislav Džaja, koji je u posljednjoj utakmici smanjio na 9:7 protiv Daniela Krizmana.

CD Zemunik - Zara 8:8

Zari je ovaj meč bio biti ili ne biti u borbi za vrh ljestvice ali ni domaćinima nije bilo ništa manje napeto zbog borbe za opstanak. Sama utakmica je bila napeta ali se sredinom susreta Zara uspjela odljepiti na 8:6. Trebala im je još jedna pobjeda za nova tri boda ali Zemuničani se ne predaju i slave u posljednja dva dvoboja te uzimaju jedan bod. Ovaj bod niti jednima niti drugima ne znači puno jer CD ima dva boda više od 3M-a, a Zara se tek uspjela poravnati sa Barbom i Vidikovcem.

Psljednje kolo nudi dvije poznate stvari, Jazine su prve a Liberty posljednji dok je sve ostalo otvoreno. U najboljoj poziciji za osvajanje drugog mjesta je N.Bokanjac kojem jedan bod protiv 3M-a osigurava drugo mjesto. N.Bokanjac može izgubiti drugu poziciju samo u slučaju da Vidikovac slavi protiv Jazina a Zara i Barba ne osvoje tri boda protiv Libertyja odnosno Zemunika. U borbi za treće mjesto, Barba je u prednosti pred Vidikovcem i Zarom jer imaju bolji međusobni omjer tako da im pobjeda protiv CD-a gotovo osigurava treću poziciju. Zemunik je relativno siguran na šestom mjestu a da bi ih 3M prestigao nužna im je pobjeda protiv N.Bokanjca. Statistika je potpuno na strani N.Bokanjca jer u pet dosadašnjih utakmica, N.Bokanjac nije 3M-u prepustio niti bod.