U nedjelju je u hotelu Papillon Zeugma u turskoj Antaliji predstavljen novi krilni napadač Hajduka Jean Kouassi. Hitronogi napadač iz Obale bjelokosti potpisao je vjernost Hajduku na slijedeće 3.5 godine, a izabrao je dres s brojem 77.

Nije bilo dileme, nakon četiri gola koja je postigao u dva ogleda s Brotnjom, bilo je jasno kako će Jean Kouassi potpisati ugovor s Hajdukom. Proba je bila formalnost, pogotovo jer su manageri koji su ga doveli u Hajduk podmirili sve obaveze prema njegovim bivšim klubovima.

'Kouassi je bio na probi, zadovoljio je struku i vjerujemo u njega. On je još uvijek junior, krase ga brzina i pokretljivost, tehnički je jako dobro potkovan i zato vjerujem da će se dobro snaći u dresu Hajduka' kazao je sportski direktor Hajduka Sergije Krešić.

Kouassi govori samo francuski jezik, pa mu je trenutno najbliži Tino Sven Sušić, koji je na hrvataski preveo njegove prve impresije. Kouassije kazao kako mu se sviđa okruženje, te veliki broj navijača Hajduka na pripremnim utakmicama. 'Hajduk je veliki klub, znam da me čeka velika konkurencija za mjesto u momčadi i nadam se da ću ga i izboriti', kazao je Kouassi, koji je ponosan na činjenicu da dolazi iz Obale Bjelokosti, zemlje iz koje su potakli brojni poznati nogometaši.

'Moj cilj je dokazati se u Hajduku, a potom i u nekom većem europskom klubu, poput mojih sunarodnjaka. Volio bih jednoga dana zaigrati u Španjolskoj, poput svog idola Cristiana Ronalda'. Kouassi je pojasnio i izbor broja 77. 'Želio sam broj 7, koji mi je sretan, no već je bio zauzet, pa sam uzeo dvostruku sedmicu. Možda mi donese i dvostruku sreću', zaključio je mladi napadač iz Obale Bjelokosti.

Talijanska Parma toliko je zagrizla da dovede Hajdukovog reprezentativca Josipa Radoševića, da bi navodno pristali uzeti i njegovog brata Antonija, koga bi iz drugoligaša Mosora odveli u treću talijansku ligu

Hajduk krenuo na pripreme bez Josipa Radoševića

Među imenima dvadeset devetorice igrača Hajduka koji su na popisu onih koji su krenuli na pripreme u Tursku nije i ime Josipa Radoševića. On je ostao u Splitu gdje će pokušati dovršiti transfer u Napoli.

Josip Radošević šokirao je čelnike Hajduka, koji su očekivali da će njegovom prodajom spasiti klub od financijskog kolapsa. Talentirani veznjak odbio je ponudu Parme i u petak bi trebao s Hajdukom krenuti na pripreme u Tursku