Unatoč snijegom i ledom okovanim hrvatskim prometnicama, streličar SK „Zadar" Dražen Furdi nastupio je ove nedjelje u Sisku na „turniru Sv. Nikole". Tradicionalni dvoranski turnir u Sisku i ove je godine vrlo brzo dosegao broj od maksimalne 104 prijave, no zbog iznimno loših uvjeta na cestama na kraju je nastupilo 72 natjecatelja iz Hrvatske, Poljske i BiH. Natjecanje se održalo točno na petu obljetnicu osnivanja SK „Sisak" koji je svojim radom i zalaganjem dosegao status jednog od najznačajnijih hrvatskih klubova, osiguravši i nekoliko reprezentativaca iz svojih redova. Mi im iskreno čestitamo njihovu obljetnicu, i želimo još mnogo lijepih sportskih trenutaka i uspjeha u daljnjem radu.

U kvalifikacijskom dijelu natjecanja naš predstavnik u seniorima zakrivljenim lukom spaja dvije vrlo dobre serije sa ukupno osvojenih 537 krugova i zauzima treću poziciju. Na drugo mjesto plasirao se Ivo Rađa (PSK Zagreb) sa 539, dok je kvalifikacijama suvereno vladao Krešimir Štrukelj (SK Katarina Zrinska, Čakovec) ispucavši vrlo vrijedan rezultat od 581 kruga. Ovakvim rezultatom Štrukelj ozbiljno ističe svoju kandidaturu za nastup na Europskom prvenstvu koje će se slijedeće godine održati u Poljskoj.

U eliminacijskom dijelu Furdi prvo kreće u dvoboj sa Borisom Sinovčić iz PSK Zagreb, šestoplasiranim iz kvalifikacija sa 477 krugova. Pobjeda rezultatom 6:0 u setovima vodi ga u drugi dvoboj sa predstavnikom PSK, drugoplasiranim iz kvalifikacija Ivom Rađa. U vrlo izjednačenom dvoboju nakon rezultata 5:5 pobjednik se mora odlučiti kroz „Shoot off" jednom strijelom. Prvi puca Rađa i pogađa 8, no Furdi pogađa X i odnosi pobjedu što ga vodi u finalni dvoboj. U borbi za zlato naš predstavnik gubi od raspoloženog Štrukelja, no ipak mora biti vrlo zadovoljan jer Štrukelj sa gotovo savršenim rezultatima (30, 29, 30) nije ostavio prostora svom protivniku.

Već slijedeće nedjelje, streličari i streličarke SK „Zadar" nastupaju u Varaždinu na „Božićnom turniru" koje već tradicionalno privlači velik broj natjecatelj i slovi kao jedan od najjačih turnira na ovim prostorima. Biti će to vrlo lijep oproštaj zadarskih streličara od natjecanja u ovoj godini pa se nadamo da će nas i vremenske neprilike slijedećeg vikenda ipak poštedjeti kako bi u većem broju mogli otputovati na natjecanje.