Luka Modrić osvrnuo se u razgovoru za Sportske novosti na svoja prva dva mjeseca u najvećem klubu na svijetu. Luka je zabio i prvi pogodak (Zaragozi, u pobjedi 4:0) i pokupio novu porciju pohvala svog trenera Josea Mourinha.

"Mourinho od mene zahtijeva da se nametnem i vodim igru, sve to naravno u visokom tempu. Na početku mi je skrenuo pažnju da nakon predaje lopte ne smijem biti pasivan nego se non-stop moram kretati, nuditi kao rješenje suigračima. Više-manje ono što sam radio u Tottenhamu, samo što je to ovdje na višoj razini", objašnjava Luka, dodajući da mu treba još barem mjesec i pol dana da se u potpunosti uklopi u ekipu.

"U životu mi nikada nije manjkalo samopouzdanja. Ovo je sjajno uigrana momčad, svi znaju što im je raditi. Trebat će mi barem još mjesec i pol dana da steknem lakoću igre i taktičkog promišljanja"

Razbio je i sliku o Cristianu Ronaldu, koji mu puno pomaže u prilagodbi.

"S Ronaldom dosta pričam, nesebično mi pomaže. Pita me za naše more, obalu i otoke, jesu li zaista tako posebni. Lani je do posljednjeg trenutka dvojio hoće li na ljetovanje u Hrvatsku"