Savić i Pera za naslov pobjednice Salona Opena

Velik trud organizatora drugog izdanja Salona Opena nagrađen je na najbolji mogući način, za naslov pobjednice međusobno će se sučeliti dvije Hrvatice, Ana Savić i Zadranka Bernarda Pera.

Adrijana Lekaj u svom je tek drugom seniorskom nastupu u karijeri dogurala sve do polufinala, na putu je pobijedila Luciju Butkovsku, treću nositeljicu Lenku Jurikovu i petu nositeljicu Anju Prislan, ali na finale će 17-godišnja Karlovčanka još pričekati.

Četvrtfinalna pobjeda nad Prislan ostvarena nakon više od dva i pol sata igre u tri seta (7:6, 4:6, 6:3) uzela je danak, mladi organizam nije se stigao osvježiti i protiv Ane Savić Lekaj je uzela samo jedan gem. 307. igračica svijeta i prva nositeljica Salona Opena nije se dugo zadržala na terenu, za manje od jednog školskog sata pobijedila je s 6:0, 6:1 i izborila svoje sedmo finale nakon što se koncem veljače vratila tenisu.

Prva četiri Futuresa u četiri tjedna 22-godišnja Požežanka je osvojila, pobijedila je i u finalu Futuresa u Prokuplju početkom srpnja, a finale 50.000 $ vrijednog Challengera u Trnavi početkom kolovoza Anastaziji Sevastovoj je predala bez borbe. Šesti naslov sezone i ukupno nakon još i titule u Dubrovniku prije šest godina Savić će pokušati osvojiti protiv Bernarde Pere.

17-godišnjakinja je nakon Fione Ferro, druge nositeljice Katarzyne Kawe i šeste nositeljice Chantal Skamlove bolja bila i od Polone Reberšak. Jedan break u prvom setu i mirn(ij)a ruka u tie-breaku drugog bili su dovoljni za tinejdžerkino treće finale sezone, Bol sredinom travnja izgubila je od Anais Laurendon, a Sarajevo početkom lipnja od Camelie Hrisee. Perina treća sreća? Vidjet ćemo, protiv pet godina iskusnije i 444 pozicije bolje rangirani Savić mlada Zadranka dosad nije igrala.

Naslov u konkurenciji parova odlazi u Slovačku, druge nositeljice Skamlova i Jurikova sa 7:5, 6:4 u finalu su bile bolje od četvrtih nositeljica Denise Alertove i Michaelle Boev.

Solin, polufinale:
SAVIĆ (Hrvatska, 1) - LEKAJ (Hrvatska) 6:0, 6:1, PERA (Hrvatska) - Reberšak (Slovenija) 6:4, 7:6(1)