ZADAR- U izdanju Matice Zadrana, koja obilježava 20 godina postojanja i djelovanja, Zadrani su se susreli sa Zadarskim kampanelima koje je napisao Drago Marić, a "dušu knjizi udahnuo" je Bernard Kotlar. 


To je rekao sam autor koji iza sebe ima 25 knjiga o sportu, a Zadarski kampaneli su priče o 43 Zadrana, koji su sebe davali za sport i time su dobro davali zajednici u kojoj su živjeli. Njih više nema, ali ih je Drago Marić ovjekovječio kroz svoja sjećanja, kao i memoriju još živućih suvremenika dr. Perovića, dr. Androvića, Ćoća, Pere Mazije, Ćire Maloga, gospođe Meri, Branka Periše, Mladena Faina, Leonarda Bajla, Nikice Marinkovića, Enza Sovittija, Đovanija ...pa sve do jednog i jedinog Kreše.
- Autor ih je izjednačio u njihovoj dobroti, dajući malo faktografije, a puno životnih vrijednosti. Zato je ova knjiga i edukativna, kazao je recezent Radovan Dunatov istaknuvši kako su ljudi, koje je portretirao Marić bili duhovna i sportska vertikala Zadra.
- Namjera mi je bila izjednačiti pokojnike bez obzira tko su oni bili, ali ocjenjujući njihov način života, svi su oni dali kolorit jednom vremenu u ovom gradu, ustvrdio je Drago Marić.
U ime izdavača predsjednik Matice Zadrana Ivo Babić na promociji kniige u dvorani Znanstvene knjižnice darovao je Zadarske kampanele sponzorima. Čak 35 institucija, ustanova, obrta i pojedinaca, među kojima je troje ginekologa, jedna zubarica i jedna specijalistica opće medicine koji su svojim novčanim prilozima pomogli tiskanje te zadarske knjige.