Streličari SK „Zadar" nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u disciplini FITA 2x70m + OR koje se ove godine održavalo u Sisku.

Na najvažnijem turniru ovogodišnje sezone gađanja na otvorenom nastupilo je šest naših natjecatelja, no možda i važniji bio je nastup naše ekipe među streličarkama zakrivljenim lukom. Naime po prvi je puta od osamostaljenja naše države na Prvenstvu nastupila ekipa seniorki zakrivljenim lukom te se iskreno nadamo da ćemo ostvarenjem ovog velikog cilja potaknuti i ostale klubove i time postaviti novi trend razvoja u ženskom zakrivljenom luku na ovim prostorima. Prema podacima koje smo uspjeli prikupiti ekipa seniorki zakrivljenim lukom „PSK" Zagreb posljednji se put na PH pojavila 1988. godine, no ovogodišnji rezultat zadarske ekipe u sastavu Silvija Domitrović, Sabrina Muller i Ivana Sumić, novi je ekipni rekord Hrvatske koji sada iznosi 1369 krugova.

Ovo ekipno postignuće Ivana Sumić uveličala je i brončanom medaljom u pojedinačnoj konkurenciji. Ivana je prvi dio kvalifikacija završila sa odličnih 270 krugova, no na kraju je zauzela treću poziciju sa 487 krugova ispred Muller sa 445 i Domitrović sa 437, koja se nažalost ovim rezultatom nije izborila za nastup u eliminacijskim borbama. U polufinalnim borbama obje naše streličarke gube, a u dvoboju za broncu Sumić pobjeđuje Muller rezultatom 6:0. U dvoboju za zlato Ana Zorman (SK „Cekin" ) pobjeđuje Viktoriju Sukser („PSK") , također rezultatom 6:0.

Naslov pojedinačnog seniorskog prvaka Hrvatske u Zadar je ponovno donio Darko Polić! Izvrsnim gađanjem i brončanom medaljom pridružio mu se i Marinko Vašarević. Oba naša natjecatelja tradicionalnim lukom oštro su krenula već u kvalifikacijama. Polić zauzima prvo mjesto sa 635, a Vašarević treće sa 605 ispucanih krugova. Ovi visoki rezultati plasirali su ih direktno u četvrtinu finala gdje oba naša streličara prolaze bez problema. U polu finalnim borbama Darko Polić pobjeđuje Ištvana Lučića (SK „Dubrava) rezultatom 7:3, dok Vašarević ipak ne uspijeva iznenaditi Tomislava Nemeta (SK „Kuna"), drugoplasiranog iz kvalifikacija te gubi rezultatom 6:0. Ovaj poraz nije ga uspio pokolebati da se pobjedom 6:2 izbori sa brončanu medalju i obrani treću poziciju iz kvalifikacija u meču protiv Lučića. Polić pak pobjedom 6:4 nad Nemetom polako prerasta u legendu tradicionalnog luka. Osvajanjem naslova prvaka u seniorima samo 14 dana nakon postavljanja državnog rekorda u veteranima, naš dragi „Barba" velikim se slovima upisao među najljepše streličarske priče!

Među seniorima zakrivljenim lukom nastupio je i Dražen Furdi. Sa ispucanih 585 krugova u kvalifikacijama zauzeo je šestu poziciju među 22 hrvatska streličara. U osmini finala to ga je odvelo u borbu protiv Velibora Mitrovića (SK „Rijeka") gdje dobrim gađanjem ostvaruje pobjedu 6:0. U četvrtini finala protiv Krešimira Štrukelja (SK „Katarina Zrinska") Furdi odlično započinje i osvaja prvi set , no to je bila tek uvertira u vrlo izjednačen dvoboj koji nakon pet ispucanih setova nije odlučio pobjednika. U napetom raspucavanju jednom strijelom, Štrukelj ipak pobjeđuje, ali odlično gađanje našeg predstavnika ipak ga u konačnici pomiče na peto mjesto i ostavlja vrlo dobar dojam za dvoransku sezonu. Pobjedu na kraju odnosi Robert Šandorka (SK „Rijeka") ispred Igora Markovića (SK „Katarina Zrinska), dok broncu na kraju osvaja Štrukelj.

 

Organizator SK „Sisak" izvrsno je odradio posao organizacije dosad najvećeg Prvenstva Hrvatske na kojem je nastupilo više od 140 streličara. Prekrasn teren i gostoprimstvo streličara iz Siska dodatno je popraćeno i gotovo savršenim vremenskim uvjetima, što je rezultiralo i brojnim ispucanim rekordima te iznimno uzbudljivim dvobojima.

Iz SK „Zadar" poručuju: „Vratili smo se sa prekrasnim dojmovima i iznimno ponosni, ali svjesni smo da se predani rad naših streličara mora vratiti i u dvorani, pa pripreme i treninzi ne prestaju. Dokle god nam vremenski uvjeti to dopuste ostati ćemo vani i na velikim udaljenostima kako bi se čim kvalitetnije pripremili za dvoransku sezonu od koje očekujemo još više kvalitetnih rezultata i veći broj natjecatelja, navodi se u izvještaju Dražena Furde.