Već po tradiciji posljednjeg vikenda u kolovozu vožene su završne utrke Kupa Hrvatske u cestovnom biciklizmu u Šibeniku i Skradinu.

Bitnijih promjena u plasmanu za kategoriju U14 nije bilo. Viktor Potočki iz Bk Kalorija uzeo je 50 bodova i na kružnoj utrci na šibenskim Meterizama te odnio pobjedu u Kupu Hrvatske sa maksimalnih 350 bodova. Jedina takmičarka koja je ove sezone osvajala bodove za Kup za Bk Zadar u kategoriji Početnika Maja Perinović sezonu je završila na devetom mjestu među vozačima do 14 godina starosti sa osvojenih 50 bodova. 

Početnice Bk Zadar Maja Perinović i Josipa Šintić su dan poslije u Skradinu na vrlo teškoj i brdovitoj stazi dugoj 25,6 km zabilježile još jedan solidan nastup te uspješno završile izuzetno tešku utrku plasiravši se na 35 i 36 mjesto ukupnog poretka, tj. 8 i 9 među hrvatskim U14 vozačima odvozivši vrijeme od 55min32sek. Djevojčice su još jednom dokazale da se mogu nositi sa muškom konkurencijom u svojoj kategoriji te da biciklizam u Hrvatskoj više neće biti isključivo muški sport.

U kategoriji Kadeta za BK Zadar u Skradinu je nastupio Marin Jakovčev no zbog pada nije uspio završiti posljednju utrku Kupa. Zaliha bodova iz prethodne tri utrke bila je dovoljna da Marin zadrži drugo mjesto u ukupnom poretku Kupa iza Brune Kristića iz vinkovačkog Bk „Sokola". Pobjeda na Skradinskoj utrci u kategoriji Kadeta pripala je također Vinkovčaninu Stjepanu Šimiću koji je s tim rezultatom došao i do bronce u kadetskom Kupu Hrvatske za 2012 godinu. 

Natjecateljski dio sezone za Marina Jakovčeva sa ovom utrkom završava, dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, srebrna medalja u Kupu, te plasmani među prvom desetoricom na svim utrkama Prvenstva Hrvatske kratak su sažetak 2012-te. S obzirom da je ovo njegova prva kadetska godina ostvareni rezultati su više nego dobar nastavak biciklističkog staža iz mlađih dobnih kategorija, a činjenica da je postao stalan član reprezentacije Hrvatske podstrek za nastavak aktivnog bavljenja natjecateljskim biciklizmom.

Do kraja sezone 2012 Početnice očekuje još jedan važan nastup na Prvenstvu Hrvatske na pisti koji je zakazan za 14.09. na zagrebačkom velodromu u Kranjčevićevoj gdje će pokušati doći do medalja u kategoriji U14.

I na kraju posebna zahvala veteranima i rekreativcima Bk Zadar koji su u nedjelju na biciklama prošli 175km do Skradina i nazad da bi bodrili najmlađe natjecatelje kluba.