Ivan Perinčić je završio svoju igračku karijeru te stopama oca Čedomira kreće u trenerske vode.

- Tijelo više ne zaslužuje ovakve napore, kvaliteta lige je upitna, nestalo je i motiva pa se može reći kako je odluka o završetku karijere očekivana, kazuje nam Ivan koji već drugo ljeto u nizu na poziv Darija Gjergje sudjeluje u radu njegova košarkaškog kampa na Višnjiku.

- Dario je vrhunski trener, dokazao je to i svojim rezultatima. Pozvao me je i dao priliku da uz njega učim trenerski posao na čemu sam mu neizmjerno zahvalan. Moj sljedeći korak je upis Više trenerske škole jer se želim ozbiljno baviti ovim poslom. Kako živim u Zgrebu nadam se da ću dobiti priliku za rad na zagrebačkom području, spreman sam na izazove i stjecanje novih znanja, rekao nam je Ivan čiju su igračku karijeru obilježile ozljede, operacije i rehabilitacije.

- Istina je da su mi kao mladom igraču mnogi predviđali blistavu budućnost, ali ovakvo nešto se nije moglo predvidjeti, a ozljede su sastavni dio sporta. Ne žalim ni za čim, ne pitam se što bi bilo da je bilo. Tu sam gdje sam i nastavljam dalje. Ostajem u košarci i to je u ovom trenutku najvažnije.