U Splitu je prošlog vikenda održan međunarodni miting Grdelini Sv. Duje za plivače od 11. godina i mlađe. Tako su plivači „Zadra" njih ukupno 40, podijeljeni u 3 kategorije, kroz 2 dana natjecanja nastupali protiv 400 svojih vršnjaka iz cijele Hrvatske, Slovenije i BiH. U najmlađoj, C kategoriji u četiri tehnike na 25 metara ogledali su se rođeni 2003. i mlađi, u istim dionicama plivali su desetogodišnjaci-plivači B kategorije a u A kategoriji (rođeni 2001.) plivali su sve tehnike na 50 metara.
U svakoj kategoriji puno plivača i rezultata za izdvojiti, što samo uvećava vrijednost ovog natjecanja. Prvi dan natjecanja plivale su se discipline delfin i leđno, gdje su se istakli Marko Radović ('01), prvi na 50m delfin (34.66), i 4. na 50m leđno. Broncu na delfinu (37.01) u kategoriji B uzeo je Božo Puhalović ('02). Božo je na leđnom bio 4. sa 38.91 a Lovre Marković ('01) je 4.plasmanom ostao bez medalje na 50m delfin (37.57), no na štafeti su se zajedničkim snagama uz pomoć Nike Arasa plivači popeli do prvog mjesta! (4x50 slobodno: 2:13.45)
U drugom danu natjecanja plivale su se discipline slobodno i prsno nakon čega je Marko Radović ukupno ostvario 3 pojedinačne pobjede (srebro na 50m prsno 40.78, i na 50m slobodno 31.63) ali je bio i najbolji u zbroju sve četiri discipline čime je osvojio ukupno 1.mjesto u A kategoriji i poklone organizatora.
Lovre Marković u prsnom je osvojio broncu (42.32)a Božo Puhalović diskvalifikaciju na okretu, što ga je koštalo ispadanja iz troje najboljih u B kategoriji. I muška štafeta mlađih kadeta, zasigurno prva, izgubila je zlato zbog nepravilnog okreta ali kako u sportu ništa nije sigurno dok se ne odigra, tako je bilo i tužnih lica. No, sretni završetak osigurale su početnice na kraju natjecanja: Eli Vulin, Nika Zdunić, Azra Martinović i Ema Molnar zašećerile su nedjelju sa broncom na 4x25 mješovito (1:29.25).
Ostali plivači i plivačice popravili su svoja najbolja vremena, puno puta bili su u prvih 10 u svojem godištu i ostavili dobar dojam u Splitu; nastavljaju marljivo trenirati a već iduću subotu očekuje ih 2.kolo Splitske lige.
Osim spomenutih za PK Zadar nastupili su i: Alan Šaponja, Damjan Ćoso, Leon Butić, Josip Budak, Patrik Pilipović, Ante Zdrilić, Zvonimir Rnjak, Stipe Radović, Ivan Klanac, Ivan Šango, Leon -Rupnik Buterin, Luka Copić, Roko Šango, Vjeko Omelić, Roko Dellavia, Mihovil Kozulić, Toni Pedišić, Andrea Raić, Ana Jurlina, Katarina Miočić, Luca Kanjer, Antonija Klanac, Nika Kotlar, Nina Mrvinac, Rea Grgurević, Nikolina Dukić, Cvita Miočić, Laura Florić, Karla Ivankov, Ivana Radović i Marija Dora Bačić. Djecu su pratili treneri Željko Olujić, Danijela Kurtin, Marijana Ikić i Branko Perinčić.