U četvrtak 19.04.2012. odigrano je drugo kolo kupa Zadarske županije a pohod prema vrhu najavile su dvije ponajbolje ekipe s ovih prostora, N.Bokanjac i Jazine 2. Obje ekipe su svoje protivnike ispratile sa uvjerljivim pobjedama . Iako im protivnici nisu bili bezazleni, a uz to su igrali u gostima , Jazine 2 protiv Libertyja i N.Bokanjac protiv Vidikovca ostvarili su maksimalne 5:0 pobjede. 

Susret Liberty-Jazine 2 je prelomljen odmah u prvom meču kada Ivan Zubčić odnosi pobjedu protiv prvog igrača domaćih,Denisa Paravinje a šansu nije iskoristio niti Ivan Pavlović protiv Roka Sturnele. Posao su dovršili Mateo Bencun i Daniel Krizman.
Kad je Marin Čolak ponovio pogrešku iz prvog kola (problemi na izlazu) i izgubio od Šime G.Buterina, a nakon toga, u odličnoj partiji, Romano Skroče nije uspio slomiti Nina Barića gosti su sigurno uzeli tri boda. Još kad se doda da je Ivan Buterin odigrao maestralno protiv imenjaka Mataka, visoka pobjeda N.Bokanjca nije mogla izostati.

Zanimljive su bile izjave iz oba tabora:

Roko Sturnela (Jazine 2): Kup je naš! Svi smo u odličnoj formi i ne vidim tko bi nas mogao zaustaviti.
Nino Barić (Kapetan N.Bokanjca): Nastavimo li ovako, smiješi nam se dvostruka kruna. U punim smo pripremama za završnicu prvenstva Hrvatske u Senju i forma nam je u usponu.

Najzvučnija pobjeda ovog kola je uspjeh ekipe GM od 3:2 protiv Jazina 2 u 3 a junak pobjede je Šime Režan. U odlučujućem meču, Šime Režan je pobjedio mladog Tomislava Pleslića koji nije uspio kapitalizirati dobru igru i zapeo je na izlazu. Izlaz na crveni bull se ne viđa baš svaki dan, svaka čast Šime.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti pobjedu druge ekipe 3M-a od 5:0 protiv Manausa pri čemu domaćini nisu ispustili niti set. Kod 3M-a najuvjerljiviji Tomislav Džaja ali veliki pljesak za Lovru Ađanskog koji je izašao sa 139.

Za razliku od druge ekipe, prva ekipa 3M R Interijeri se jedva provukla protiv Voštarnice. Šime Karamarko je, za domaće, donio pobjede u pojedinačnom i u meču parova ali ga suigrači nisu pratili. Mateo Iveljić je savladao prvo ime domaćina, Dina Verunicu a Tonći Iveljić se trgnuo u posljednjem trenutku protiv Luke Peše. U petoj partiji Toni Frleta protiv Damira Dimlića donosi tri boda za goste s Plovanije.

Nakon što je u prošlom kolu Zara došla do tri vrijedna gostujuća boda, rutinski su odradili i posao protiv Down Towna. Na brzinu su osigurali pobjedu (Slaven Matek i Marin Lacić), a gosti su došli do podnošljivog poraza u zadnje dvije partije za konačnih 3:2.

Dvojac iz Zemunika (CD) i Sukošana (Barba), novim sigurnim pobjedama od 4:1 u gostima protiv novaka u natjecanju, Moni i Pristana došli su u poziciju da u međusobnim utakmicama, u slijedeća dva kola odlučuju koja će momčad povesti kolonu u svojoj skupini.

CD, iako nije nastupio u najjačoj postavi, sigurno je odradio posao a počasni bod za goste djelo je Nikole Cvitanovića.

Sukošanski Barba je u susjednom Sv.Filipu i Jakovu uzeo tri vrijedna boda a kod gostiju je najviše pokazao Daniel Stipčević.

Svoje viđenje dvoboja dao je Jure Jerak (Barba): Iako se čini da smo do pobjede lako došli, bilo je prilično napeto. Dečki iz Pristana su stvarno dobri, još malo iskustva i biti će opasni. Atmosfera je bila ludilo, prostor pun ljudi, navijanja....ma fantazija.

Već nakon dva kola može se pretpostaviti da će iz skupine A dalje proći Jazine 2 a za drugu poziciju će se boriti Liberty i 3M-2. Manaus je malo zaostao ali i oni bi mogli nekome otkinuti bodove, pogotovo kad se naviknu na nove strelice.

Iz skupine B, N.Bokanjac sigurno ide ka prvom mjestu a hoće li Vidikovac iskoristiti iskustvo protiv GM-a i gostujuću pobjedu protiv Jazina 2 u 3 ostaje za vidjeti.

U skupini C, Zara sa dvije pobjede predvodi kolonu a hoće li 3M R Interijeri opravdati ulogu favorita protiv ekipe Down Town vidjeti će se u slijedećem kolu. Voštarnica, sa dva tijesna poraza, je na začelju.

Barba i CD sa po dvije pobjede prdvode skupinu D i vjerojatno će o poretku za dva prva mjesta odlučivati u međusobnim utakmicama. Pristan bi se mogao umiješati, a Monti za sada stječe iskustvo.