Vodstvo KK Zadar izašlo je u susret Cedeviti, koja je tražila da utakmicu 11. kola Lige za prvaka odigra dan ranije, u ponedjeljak 23. travnja, zato što u subotu 28. travnja igra polufinale završnog turnira ABA lige u Tel Avivu protiv Partizana.

Tako će Zadrani, nakon dvoboja sa Svjetlosti u Slavonskom Brodu (21. travnja u 18 sati), imati samo jedan dan za odmor i pripremu za novi važan okršaj s Cedevitom na Višnjiku.

Split i Zagreb, pak, utakmicu 10. kola neće odigrati ovaj vikend, zato što se u dvorani na Gripama od 18. do 22. travnja održava poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske za juniore. Iako je posljednja utakmica tog turnira u nedjelju u 11 sati, Splićani će Zagrepčane ugostiti tek 2. svibnja, dakle, nakon stanke zbog završnog turnira ABA lige.

"Žutima" će to itekako dobro doći, jer su sada, nakon teških dvoboja s Cedevitom i Zadrom, prilično iscrpljeni, dok će kasnije imati tri uzastopne utakmice u svojoj dvorani, od 2. do 8. svibnja, protiv Zagreba, Zaboka i Cibone.

Treća promjena termina odnosi se na utakmicu posljednjeg, 14. kola između Cibone i Zagreba, koja će se odigrati unaprijed, 29. travnja. Posljednje kolo je inače na rasporedu 12. svibnja. "Mravima" će tako posljednja utakmica u Ligi za prvaka biti ona protiv Zadra na domaćem terenu 8. svibnja.