MNK Raštevićuz veliku financijsku i moralnu pomoć mještana organizirao je varoški turnir pod nazivom kup Svetog Jure a turnir je organiziran povodom nadolazeće fešte i zaštitnika Raštevića Sv Jure.

Glavni cilj bio je da se nakon vojnoredarstvene operacije Oluja svi mještani Raštevića okupe na jednom mjestu i u toj nakani postignut je izvanredan rezultat.Lijepo je u

Nedjelju bilo vidjeti razdragana lica mještana Raštevića, jer se neki od njih nisu vidjeli svih ovih 17 godina i konačno su pale suze radosnice.Svi koji su porijeklom iz Raštevića diljem lijepe naše i u inozemstvu došli su taj dan u svoje rodno mjesto da svi zajedno podjele tu neizmjernu radost što su se konačno okupli u svom Rašteviću.Na turniru je sudjelovalo osam ekipa sa nazivom svog prezimena: Čirjaci,Tadići,Jurjevići,Brkljače (Krš),Banovići,Brkljače (centar), Tepše i Karice.

Najveću glavobolju organizatorima zadala je u početku kiša ali je ipak prestala, te je prikazan odličan nogomet jer se ginulo za svaku loptu i želja za prestižem tko će biti pobjednik turnira.

U velikom finalu sastali su se Čirjaci i Brkljače uz gromoglasno navijanje svojih navijača, koji su svoje ljubimce bodrili sa bubnjevima, trubama i bengalkama i atmosfera je bila nezaboravna.Čirjaci su uvjerljivo pobjedili Brkljače s rezultatom 4:1 jer su u svojim redovima imali kadete Velebita Stipu i Antu Čirjaka -Miša i profesora tjelesnog odgoja Nikolu.Taj udarni trojac odigrao je simulatku i bili su nerješiva zagonetka za obranu Brkljača.Kadet Velebita Ante Čirjak- Miš pokazao je svoj veliki potencijal i raskošni talent i nije čudo što je već na meti Dinama.

Prelazni pehar pobjedničkoj ekipi Čirjaci uručio je načelnik za gospodarstvo grada Benkovca gospodinŽeljko Katuša i tada je nastalo veliko slavlje igrača i navijača pobjedničke ekipe Čirjaci.Nakon završetka turnira organizator turnira je priredio veliki domjenak gdje je na bogatom stolu bilo domaće janjetine, odojka i 80 kg veprovine i srnetine koju su izvrsno spremili profesionalni kuhari hotela Esplanade Mirko i Slavko Klarica.Za nezaboravnu feštu i pjesmu pobrinuo se trio Jorgovan iz Raštevića koji su do ranih jutarnjih sati stvarali veselu atmosferu za pamćenje.

Dragan Klarica predsjednik organizacijskog odbora i predsjednik MNK Raštević: Evo hvala Bogu da smo nakon 17 godina uspjeli okupiti sve mještane Raštevića koji se nalaze diljem lijepe naše domovine i u inozemstvu, te mojoj sreći i svih nas nazočnih nema kraja.Živjeli smo za ovaj dan našeg konačnog okupljanja. Bili smo spremni igrati i po kiši jer nismo htjeli odgoditi niti po koju cijenu jer je bila velika čežnja i želja da se ovo održi.Raštević je konačno odahnuo od natpisa za crne kronike jer se prethodnih godina o nama pisalo o tragičnim događajima.Hvala svim mještanima koji su financijski i moralno pomogli da ovo organiziramo na ovakav veličanstven način i već je postignut dogovor da ovaj turnir postane tradicionalan. Psebna i velika hvala našem prijatelju legendarnom voditelju i športskom novinaru Mani Ledenku iz Vukšića koji cijelu godinu radi veliku medijsku promociju našeg mjesta i MNK Raštević.

Igralište kod Škole, gledatelja:300

Suci: Dalibor Tepša i Ivan Tadić (Raštević)

POLUFINALE: BRKLJAČE-TEPŠE 3:2

BRKLJAČE: Jurica Brkljača, Marijo Brkljača,(1),Marino Brkljača(2),Oliver Brkljača,Mate Brkljača,Sebastijan Brkljača,Mile Brkljača, Bruno Brkljača. Voditelj ekipe: Zdenko Brkljača-Zvrk.

TEPŠE. - Oliver Tepša,Marko Tepša(1),Dragan Tepša,Dario Tepša,Robert Tepša,Dalibor Tepša(1), Davor Tepša,Damir Tepša, Marin Tepša. voditelj ekipe.Davor Tepša.


FINALE : ČIRJACI -TEPŠE 4:1

ČIRJACI- Marko Čirjak,Marinko ČIRJAK (1), Stipe Čirjak,Nikola Čirjak(2),Ante Čirjak-Miš (1),Dinko Čirjak,Filip Čirjak, Domagoj Čirjak. Voditelj ekipe: Krešo Čirjak

BRKLJAČE: Jurica Brkljača, Marijo Brkljača,,Marino Brkljača(1),Oliver Brkljača,Mate Brkljača,Sebastijan Brkljača,Mile Brkljača, Bruno Brkljača. Voditelj ekipe: Zdenko Brkljača-Zvrk.


Tekst i foto: Marko Ledenko Mane