Još jedna sportska tragedija u Zadru. Na redovitom treningu kuglačkog drugoligaša Liburnije u Mocirama iznenada je u četvrtak preminuo Marijan Čulina (rođen 1956. godine). Smrt je uslijedila nakon srčanog udara. Iako je uslijedila brza liječnička pomoć nije mu bilo spasa. Pokojni Čulina inače je bio vozač u gradskom autobusnom prijevozu, a kao kuglač standardni član drugoligaša Liburnije od njenog osnutka 1995. godine, dok je zadnju utakmicu odigrao nedavno, 30. ožujka. Njegovom smrću zadarski drugoligaš je izgubio vjernog igrača i dobrog čovjeka. Prvenstveni susret predzadnjeg kola sa Splitskom bankom u Splitu Zadrani su očekivano otkazali za idući tjedan.

Pripremajući se za taj susret od desetak kuglača te večeri na staze je izašlo njih četvero. Nakon izbačenih 60 hitaca Čulina se odjednom srušio, a suigrači su brzo reagirali.

- Odmah smo zvali hitnu pomoć i po njihovim uputama pružali smo mu pomoć. Prestao je disati te je jedan dečko počeo masažu srca, a drugi je davao umjetno disanje. U jednom trenutku disanje se povratilo tako da smo dobili na vremenu. Hitna je stvarno došla u rekordnom vremenu te su i oni pokušavali reanimaciju pomoću aparata. Malo kasnije odvezli su ga prema bolnici, ali je na putu preminuo - kazao je voditelj momčadi Slobodan Erslan.