U predzadnjem 15. kolu benkovačke malonogometne lige prikazan je dopadljiv i kvalitetan nogomet, te su gledatelji opet došli na svoje. Liga se bliži svom završetku, utakmice su sve efikasnije i uzbudljivije. Stječe se dojam da je svima žao što liga završava idući vikend, jer je tjekom lige stvoreno veliko prijateljstvo i zajedništvo među svim ekipama i igračima, a to je najveći dobitak. U ovom kolu odigrana su dva derbija Raštević-Smilčić i Lth metalni lijev -Sv Martin ali ostale dvije utakmice su također bile izvanredne, Benkovac-Rodaljice i Benkovačko Selo-Vrana.

Smilčić je došao u najjačem sastavu sa željom da konačno skine skalp Rašteviću.Početak utakmice to je i nagovjestio, jer se krenuložestoko sa obe strane. Međutim superkvalitetni prvak Raštević već je u 7 minuti poveo sa 1.0, kada je Zanić iz jedne polukontre sa bočne strane sjajno uposlio Ljutića koji u padu sa pola metra pogađa vrata Smilčića. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Raštević opet stvara šanse, na scenu stupa nezadrživi Ivan Ljutić koji se varkom tjela oslobodio dvojice igrača Smilčića i sa deset metara snažno puca po zemlji u sami kut vratara Lončara i Raštević vodi 2:0.Čim se krenulo sa centra minutu poslije Stipe Vedrić upošljava Marka Anića koji između dvojice igrača prima loptu i velemajstorski pogađa uz samu stativu vratara Tokića, te smanjiva rezultat na 2:1.

Do kraja utakmice Raštević je dominirao, te su Orlović i Ljutić promašili prazan gol.Drugi derbi Sv Martin i Lth su odigrali žestoko sa puno nervoze i bezrazložnom prigovaranju sucima.Sv Martinu ova utakmica je bila od velikog značaja, jer im je samo pobjeda značila da bi mogli preuzeti drugo mjesto odličnoj ekipi Lth metalni lijev.U ovoj utakmici gledatelji nisu ništa mogli vidjeti a govori i podatak da je postignut samo jedan pogodak.Lth je zasluženo pobjedio jer je u svojim redovima imao odličan duet Dujmović-Jelić.

Denis Jelić je i ovaj put pokazao svoju sjajnu golgetersku sposobnost i kvalitetu, teje i postigao jedini pogodak koji je odlučio pobjednika.Benkovačko Selo i Vrana su odigrali odličnu utakmicu sa mnoštvom lijepih akcija, poteza, te veliku borbenost sa visokim ritmom.U zadnjim minutama Benkovačko Selo je spašavalo rezultat 3:2 jer je Vrana imala bezbroj šansi ali je na kraju ipak ostalo 3:2 za Benkovačko Selo.Ljepoticu kola odigrali su Rodaljice i Benkovac sa puno akcija, gdje je postignuto čak 7 zgodtaka na ovoj utakmici. Rodaljice su na poluvremenu imali rezultat 4:1 ali je Benkovac u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa i ekspresno smanjio na 4:3. Do kraja utakmice Benkovac je stvorio bezbroj čistih šansi ali je izvanredni vratar Rodaljica Dinko Kamber -Dinja činio čuda i sačuvao pobjedu za svoju ekipu Rodaljice.

Slijedeći vikend benkovačka malonogometna liga završava svoje natjecanje za ovu sezonu , kada će gradonačenik grada Benkovca Branko Kutija uručiti najboljim ekipama i pojedincima pehare i medalje.

TABLICA ZA PRVAKA :

1.RAŠTEVIĆ 15 14 1 0 48-20 43
2.LTH MET. LIJEV 15 11 2 2 61-31 35
3. SV MARTIN 15 8 3 4 54-25 27
4.SMILČIĆ 15 6 4 5 38-30 22
5.LISIČIĆ 14 7 1 5 47-52 22
6. PALJUV 14 5 3 6 38-44 18


TABLICA ZA POREDAK:

1.BENKOVAČKO SELO 14 7 0 7 45-39 21
2.BENKOVAC 14 5 4 5 38-49 19
3RODALJICE 14 4 1 9 33-54 13
4. VRANA 15 4 0 11 36-52 12
5. VUKŠIĆ 14 1 2 11 40-73 5

Lista strijelaca:

1.ANTE BAKIĆ(PALJUV ) 20 GOLOVA
2.DENIS JELIĆ(LTH) 19
3.IVAN ORLOVI(VUKŠIĆ) 15


Športska dvorana Benkovac, gledatelja 200. suci Zdenko Bakarić i Ante Zubčić


LTH METALNI LIJEV-SV MARTIN 1:0


LTH METALNI LIJEV: Stojčević, Kralić , M. Kvesić, Pešut, I. Kvesić , Jelić(1), Dujmović, Pejić, Dejanović , Čerina , Maračić. Voditelj: Marijan Pejić.

SV MARTIN: Ante Zubčić, Kokić , Čulina, J. Pedić, Remšak, Mikulec, Baždarić, Antonio Zubčić, Jergan, Baždarić, Z. Pedić, Kruneš , Bacalja . Voditelj: Zvonimir Pedić.

RAŠTEVIĆ-SMILČIĆ 2:1


RAŠTEVIĆ: Tokić, Ljutić(2), Čirjak , Perica, Jukić, Zanić, Margarin , Marinović, Marjanović, Kolić, Orlović . Voditelj: Dragan Klarica.

SMILČIĆ: Lončar, Anić(1), Kolčeg, Arbanas, Štrkalj, Pavičić, D. Janković Marinović, Duspara, Jurešić, B. Janković, Crnjak, Budan, Vedrić . Voditelji: Krešo Arbanas i Vlatko Anić

RODALJICE -BENKOVAC 4:3

RODALJICE: Kamber, Ušljebrka(1), Patača (1), Vuksan-ćusa, Mijić , Miletić (1), Čirjak(1), Marinović, Buljat, I. Marinović, Nimčević . Voditelj: Zoran Patača.

BENKOVAC: Žilić, Rogić (1), Zrilić, Ivandić, Zelić , Gašpar, Čirjak, Čerina, Guzić(1), Katuša(1), Budan, Zubčić . Voditelji: Jadranka Rogić i Marijan Zubčić.

BENKOVAČKO SELO-VRANA 3:2

BENKOVAČKO SELO: Knežević, Blažević(1), Marković (1), Erceg, Čerina, Vukančić, Šitum(1), Kristić, Lučić, Vulić. Voditelj: Toni Majić i Tome Jurišić-Murinjo

VRANA: Barišić, Mario Đodan, Marko Đodan, L. Knežević (2), Ž. Knežević, Čačić , Šarić, Polegubić, Tokić, Desnica, Žutelija, M.Čirjak, J. Čirjak . Voditelj: Ive Knežević.

Tekst i foto . Marko Ledenko-Mane