U utorak započinje košarkaška Liga za prvaka u kojoj je košarkašima Zadra osnovni cilj plasmanom među četiri najbolje ekipe osigurati nastup u regionalnoj ABA ligi u sezoni 2012/2013. U klubu svakako priželjkuju izbjegavanje četvrtog mjesta koje donosi trošak plaćanja pozivnice vrijedne jednog dobrog igrača - nositelja igre.

Prvi protivnik Zadra je momčad Zaboka koja u ovo natjecanja ulazi rasterećena i bez imperativa. Zabok je početkom sezone u svojoj dvorani nadigrao Zadrane, a u uzvratu na Višnjiku dugo vremena je bio konkurentan i prijetio.

Jasno je stoga zašto se trener Zadra Aleš Pipan na današnjoj konferenciji za novinare nije složio s konstatacijom da otvaranje Lige za prvaka Zadru dosnosi lakšeg protivnika.

- Nema lakih protivnika, nema mjesta ni vremena za razmišljanje lako ćemo. Igračima sam jasno rekao da idemo utakmicu po utakmicu te da svaku tu utakmicu odigramo masksimalno koncentrirano i angažirano. Tako će biti i sa Zabokom. Želimo otvoriti ligu pobjedom, ali to treba izboriti na parketu. Zabok ima iskusne igrače na vanjskim linijama Tomasa, Leža i Krušlina, na četvorki igra Perinčić kojeg se ne smije ostaviti samog, a pod koševima dominiraju neugodni centri Bubalo i Kraljević. Sigurno će poremetiti nekome račune, kazao je Pipan.

Od novog igrača Deewayne Reeda Pipan očekuje puno.

- Tek je ovdje sedam dana, trudi se, sve je bolji na treninzima i pokazuje da ima one kvalitete koje nam nedostaju. Možda neće dati svoj maksimum na prve dvije utakmice, ali nakon toga, kada bude trebalo očekujem njegov dopinos. Nigerijski centar Abdullahi Kuso prema posljednjim informacijama danas bi trebao dobiti vizu, nakon čega odmah sjeda na avion i dolazi u Zadar, izvijestio je trener Zadra.

Nakon što je u prvom dijelu natjecanja morao imati barem jednog zaštićenog igrača na parketu tijekom svih 40 minuta zadarski stručnjak više o tome ne mora razmišljati jer u Ligi za prvaka, koja je logični nastavak A1 lige, isto prvailo HKS-a nije na snazi.

- Normalno je da ćemo koristiti najbolje igrače na određenoj poziciji u datom trenutku, a hoće li to biti zaštićeni igrač ili ne vidjet ćemo. Konkurencija u momčadi na svim pozicijama je dobra i svatko ima šansu participirati u stvaranju rezultata. Ono što je najvažnije je činjenica da ozljeda u momčadi nema, a tko će biti prekobrojan za sutrašnju utakmicu odkučit ću nakon večerašnjeg treninga, najavio je Pipan.

Susret Zadra i Zaboka igra se u utorak u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 19 sati.