PK „Zadar" ovaj je vikend organizirao prvenstvo Dalmacije za kategoriju mlađih kadeta. Kroz tri dijela natjecanja borili su se plivači od 12 godina starosti i mlađi i plivačice 10 gpdina starosti i mlađe.

Kroz 12 disciplina, u konkurenciji 10 klubova između 260 natjecatelja PK Zadar je nastupio sa 59 plivača. Na natjecanju su osim mlađih kadeta nastupili i početnici „Zadra" koji su se osobito istakli na natjecanju sa starijima. 

I dok je lani na istom natjecanju za PK Zadar "pala" jedna bronca, ove godine osvojeno je pet odličja.

Najveći uspjeh ostvario je Luka Perović koji je u disciplini 100m prsno (1:22.73) osvojio 2. mjesto te nastup na prvenstvu Hrvatske. Naime, ovim rezultatom Luka je jedini mlađi kadet iz Zadra koji se plasirao na PH koje će se održati u Splitu od 15. do 18.03.

I u ostalim disciplinama koje je plivao Luka je imao odlične plasmane: bio je dva puta četvrti, na 50m prsno (39.19) i na 50 leđno (36.71), a uz pomoć Marka Radovića, Luke Smrkinića, Bože Puhalovića, Ivana Medanića, mlađi kadeti došli su do 3 medalje u štafetama: srebra na 4x50 mješovito (2:24.91), broncr na 4x100 slobodno (4:48.43) i broncr na 4x 50 slobodno (2:10.41).

Dva puta peta bila je štafeta plivačica u kojoj su osim mlađih kadetkinja Nike Kotlar i Andree Raić plivale i početnice Marta Benić i Ema Molnar. U zadnjem dijelu natjecanja, u dionici 50m prsno do bronce je došao Ivan Medanić (39.11) a osim navedenih plasmana u prvih 10 u Dalmaciji plivači „Zadra" bili su sveukupno 28 puta, idući plivači i po nekoliko puta: Nika Kotlar, Božo Puhalović, Marko Radović, Luka Smrkinić, Iva Šimuirina, Ivan Medanić, Lovre Marković i Andrea Raić.

Treneri mlađih kadeta Željko Olujić i Danijela Kurtin jako su zadovoljni ostvarenim rezultatima s obzirom na postignute uspjehe, poglavito u odnosu na lanjske ukupne rezultate, očigledno je da se mali plivači razvijaju u pravom smjeru.

Iduće natjecanje koje željno iščekuju u PK Zadar je prvenstvo regije za početnike (28.03. 2012. u Šibeniku), najjače natjecanje za kategoriju početnika gdje će se mali plivači s kojima rade treneri Edgar Nimac, Marijana Ikić i Branko Perinčić boriti sa svojim istogodišnjacima za što bolji plasman u Regiji. Prije regionalnog natjecanja, u Šibeniku se odvijaju i posljednja 2 kola lige Šibenik - Zadar za početnike i mlađe kadete a na državno prvenstvo Hrvatske za kategoriju kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora u Splitu za sada ide rekordnih 17 predstavnika PK Zadar.

Svim plivačima čestitamo na isplivanim trkama, odličnim rezultatima i odličnom raspoloženju na bazenu Višnjik, a nakon ovako dobrog plivanja iduće natjecanje očekujemo s još većim nestrpljenjem, poručili su iz PK Zadar.