U derbi susretu 19. kola A1 lige košarkaša Zadar je preokretom u zadnjoj četvrtini svladao momčad Splita 90-78.

Split je predvođen iskusnim dvojcem Vujčić-Subotić uz veliku pomoć Babića nakon 7 miuta igre poveo 8-20. Živost u igru Zadra donio je ulazak u igru bekovskog dvojca Zadnik-Vragović. Lopta je u napadu išla brže te je Zadar do kraja prve četvrtine zaustavio splitsku dominaciju i smanjio zaostatak na 17-24.

Došao je Zadar do 21-25 no dvije povezane pogreške Gorana Vrbanca vratile su Split na pristojnu prednost 21-33. Delaš je uzvratio, povezao pet koševa za zadarsko približavanje na 28-33. Bio je to tek trenutak nadahnuća u igri domaćina. Nikola Vujčić i društvo s lakoćom su se odvojli na desetak razlike i zatvorili prvo poluvrijeme rezultatom 35-45.

Do 26.minute Split je držao konce igre u svojim rukama. Tada na scenu stupa Goran Vrbanc koji preuzima odgovornost na sebe te spušta zadarski zaostatak na 65-66. Vrkić u završnici treće četvrtine krade loptu i jedni pogođenim slobodnim bacanjem dovodi Zadrane do prvog izjednačenja.

Split je bio konkurentan dok je snage imao Vujčić, a Pipan i Zadar su strpljivo čekali. U posljednjoj četvrtini Vrbancu se priključio Zoran Vrkić te je u 34. minuti igre Zadar već bio na +10 (76-66).

Gosti su još jednom priprijetili (78-74), no Delaš i Vrkić brzo su stavii točku na i. Zadar je na kraju savio 90-78.

U redovima domaćina najefikasniji igrači bii su Vrkić s 18 i Vrbanc s 16, a kod Splićana dominirao je Vujčić s 30 koševa.

Statistika